Etusivu / fi / Opiskelijalle / Uudelle opiskelijalle

Syksyllä 2019 aloittavat opiskelijat

Opintosi alkavat syksyllä orientaatiopäivillä. Uudet opiskelijat aloittavat opintonsa 27.8.2019 klo 9.00. Monimuotoryhmien aloituksesta informoidaan erikseen. Päivien aikana tutustut kampukseemme, omaan ryhmääsi, opettajiisi ja muihinkin palveluihin, joita tarvitset opintojesi aikana. Tietysti sinua opastetaan myös oman alasi opintoihin ja varmaankin ensimmäiset opintojaksot alkavat jo orientaatioviikolla. 

Mikäli sait paikan YAMK- tai monimuotokoulutuksista, katso opintojen aloitusajat täältä.

Varmistaaksesi opiskelupaikkasi, muista tehdä seuraavat asiat:

1. Ota opiskelupaikka vastaan opintopolku.fi -palvelussa.
 2. Ilmoittaudu samalla läsnä- tai poissaolevaksi OILI-palvelussa.
 3. Tallenna todistuskopiot hakemuksellesi 12.7.2019 klo 15.00 mennessä

Lue alta tarkempia ohjeita ilmoittautumisesta sekä opintojen aloittamisesta

Paikan vastaanottaminen ja ilmoittautuminen läsnäolevaksi

Ota opiskelupaikka vastaan sähköisesti Oma Opintopolku –palvelussa viimeistään 8.7.2019 klo 15.00 mennessä. Jos saat opiskelupaikan 28.6.2019 jälkeen, ota paikka vastaan annettuun määräaikaan mennessä. Jos et voi ottaa  opiskelupaikkaa vastaan sähköisesti, käytä tuloskirjeessä saamaasi opiskelupaikan vastaanottolomaketta. Löydät lisätietoja paikan vastaanottamisesta Opintopolusta.
Mikäli et ole ottanut opiskelupaikkaa vastaan määräaikana, menetät sinulle varatun opiskelupaikan.

Samalla kun otat opiskelupaikan vastaan, ilmoittaudu läsnäolevaksi opiskelijaksi viimeistään 8.7.2019 mennessä. Myöhemmin opiskelupaikan saaneet ilmoittautuvat oman määräajan puitteissa sähköisesti osoitteessa opintopolku.fi.  Jos et pysty tekemään ilmoittautumista sähköisesti, ota yhteyttä opintotoimistoon

Todistuskopioiden toimittaminen

Liitä todistuskopiot/kuvat hakemukselle viimeistään 12.7.2019 klo 15.00 mennessä tai opiskelupaikan vastaanoton määräaikaan mennessä, jollet ole niitä jo hakuvaiheessa hakemuksellesi liittänyt. Pääset liittämään tiedostot hakemuksellesi Oma Opintopolku-palvelun tai sen linkin kautta, joka on hakemuksen jättämisestä saamassasi vahvistusviestissä. 

Todistuskopiot liitetään seuraavista tutkinnoista:
- todistus lukion oppimäärästä, mikäli et ole valmistunut ylioppilaaksi
- ennen vuotta 1990 suoritettu suomalainen ylioppilastutkinto
- ennen vuotta 2017 suoritettu ammatillinen perustutkinto
- ennen vuotta 2018 suoritettu ammatti- ja erikoisammattitutkinto
- EB, IB tai RP/DIA -tutkintotodistuksesta tai muusta ulkomailla suoritetusta toisen asteen tutkinnosta käännöksineen, jos valmistut vasta kevätlukukaudella 2019.
• poissaolevaksi ilmoittautuneet toimittavat lisäksi todistukset poissaoloon oikeuttavista perusteista. 

2. YAMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa
• korkeakoulututkinnot (myös opintorekisteriote) ja opistoasteen tutkinnot
• hakukauden aikana valmistuneiden EU/ETA  -kansalaisten ulkomailla suorittamat tutkinnot
• viralliset käännökset todistuksista, jotka eivät ole suomen, ruotsin tai englannin kielellä
• työtodistukset.


Todistuskopioiden toimittaminen ammattikorkeakouluun määräaikaan mennessä on hakijan vastuulla. Liitä todistuskopiot/kuvat hakemukselle viimeistään 12.7.2019 klo 15.00 mennessä tai opiskelupaikan vastaanoton määräaikaan mennessä, jollet ole niitä jo hakuvaiheessa hakemuksellesi liittänyt. Mikäli todistukset eivät ole suomen, ruotsin tai englannin kielellä, liitä myös viralliset käännökset. Pääset liittämään tiedostot hakemuksellesi Oma Opintopolku-palvelun tai sen linkin kautta, joka on hakemuksen jättämisestä saamassasi vahvistusviestissä. 

Alkuperäisten todistusten tarkastus
Tuo alkuperäiset koulutodistukset ensimmäisenä opiskelupäivänä tarkistettavaksi. Jos sinulla on vuonna 1990 tai sen jälkeen suoritettu ylioppilastutkinto, sinun ei tarvitse tuoda todistuksia tarkistettaviksi. Kaikki muut alkuperäiset tutkintotodistukset tarkistetaan.

Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes alkuperäiset todistukset on tarkistettu. Tarkistus tehdään valtakunnallisesta tietokannasta tai hakijan hakulomakkeelle tallentamien todistuskopioiden perusteella. Mikäli kaikkia todistuksia ei toimiteta tarkistettavaksi määräaikaan mennessä tai jos hakija on antanut hakemuksessaan virheellisiä tietoja, ammattikorkeakoulu voi purkaa valinnan.
Poissaolo-oikeus
Ensimmäisen vuoden opiskelija voi ilmoittautua poissaolevaksi lukuvuodelle vain, jos suorittaa asevelvollisuutta, siviilipalvelua tai naisten vapaaehtoista asepalvelua on äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaalla tai ei voi sairauden tai vamman vuoksi aloittaa opintoja ja on siis poissa lukukauden tai lukuvuoden.
Aloittavien ryhmien lukuvuoden käynnistyminen
Alakohtaiset tiedot opintojen aloittamisesta ja ensimmäisten päivien työjärjestyksestä löydät täältä. 
Käyttäjätunnukset ja oma päätelaite

KAMKin IT-palvelut lähettää läsnäolevaksi ilmoittautuneille uusille opiskelijoille KAMKin käyttäjätunnukset ja asiaan liittyvät ohjeistukset. Tunnukset lähetetään opiskelijan ilmoittamaan henkilökohtaiseen sähköpostiin. Seuraa siis henkilökohtaista sähköpostiasi.

Alla on opasvideo sekä linkki tietojärjestelmien käyttösääntöihin, joihin jokaisen tulee tutustua ennen käyttäjätunnuksen käytön aloittamista.

BYOD - Bring your own device 
Kajaanin ammattikorkeakouluun valituilta opiskelijoilta edellytetään oman tietokoneen käyttöä. Oman tietokoneen käyttö mahdollistaa ajasta ja  paikasta riippumattoman opiskelun. Tarkemmat ohjeet opiskeluun sopivasta tietokoneesta löydät tästä dokumentista.

 

Tietojärjestelmien käyttösäännöt

Ota Tuudo käyttöösi

Opiskelija - ota Tuudo käyttöösi heti
Tuudo on avuksesi kehitetty mobiilisovellus, joka tekee opiskelusta sujuvaa. Tuudo tuo korkeakoulun tärkeimmät palvelut ja tiedot omaan mobiililaitteeseesi. Tuudosta löydät mm. lukujärjestyksesi, kampuskartan ja opistosuorituksesi. Tuudon avulla ilmoittaudut tentteihin ja tiedät, mitä lounaalla tarjoillaan.

Tuudon kautta saat myös ajankohtaisia tietoja opintoihin liittyen. Lataa itsellesi sovellus!

appstore.png      playstore.png

 
Itseopiskeltava starttipaketti

KAMK:in Starttipaketti on Moodle-oppimisympäristössä oleva itseopiskeltava kokonaisuus. Sen tavoitteena on opintojen sujuva aloitus. Tarkoituksena on, että suorittaisit Starttipaketin jo ennen opintojen aloitusta. Mahdollisiin haasteisiin ja kysymyksiin saat ohjausta Moodlessa ja ensimmäisten opiskelupäivien aikana. Starttipaketin suoritusohjeet lähetetään henkilökohtaiseen sähköpostiisi ma 12.8. alkavalla viikolla.

Opiskelijoiden kokemuksia starttipaketista:
"Monipuolinen ja hyvä perehdytys tuleviin opintoihin."
"Hyvä ja tarpeellinen näin alkuun."

Starttipaketin esittelyvideo:

 

Lukuvuoden aikataulut

Lukuvuoden kokonaiskesto on 40 viikkoa.

Lukuvuosiopas 2O19

Lue lisää ohjeita lukuvuosioppaasta
KAMKin lukuvuosiopas Käyttis sisältää tarpeellisia tietoja opintojen aloittamisesta valmistumiseen asti.

Tärkeitä linkkejä liittyen opiskeluun, vapaa-aikaan ja etuihin