Etusivu / fi / Palvelut työelämälle / Rekrytoi opiskelija / Hyödynnä kansainvälisiä osaajia

Hyödynnä kansainvälisiä osaajia!

Kajaanin ammattikorkeakoulun neljässä englanninkielisessä koulutuksessa opiskelee oman alansa tulevia ammattilaisia yli 40 eri maasta. Ulkomaalaiselle opiskelijalle on tärkeää saada näkemystä ja kokemusta suomalaisesta työelämästä jo opintojen aikana. 

Ulkomaalaisen opiskelijan eri maiden kulttuurien ja kielten tuntemusta voi hyödyntää monenlaisissa projekteissa. Lisäksi kv-opiskelija voi tuoda työyhteisöön uudenlaisia näkökulmia ja ratkaisumalleja, sekä tuulahduksen käytännön kansainvälisyyttä jokapäiväiseen toimintaan. 

Tutustu opiskelijoihin!

Etsitkö tietynlaista osaajaa tai osaamista? Tutustu opiskelijoihimme oheisen listan avulla: https://bit.ly/2Ol6GJj. Voit olla joko suoraan yhteydessä opiskelijoihin, tai ottaa yhteyttä projektin kautta (yhteystiedot alla).  Lue lisää

Projektit

Opiskelijat voivat toteuttaa erilaisia projekteja yrityksille osana opintojaan. Projekti voi olla vaikkapa pienimuotoinen selvitystyö, somekampanja, markkinaselvitys tai tapahtuman järjestäminen. Opintoihin liittyvissä projekteissa mukana on aina ohjaava opettaja yrityksen tukena. Projektitoimeksiannot antavat yritykselle mahdollisuuden tutustua opiskelijoiden osaamiseen käytännössä myöhempiä rekrytointeja silmälläpitäen. Jos yritykselläsi on suunnitteilla kansainvälistymishanke, johon olet hakemassa rahoitusta ELY-keskukselta tai Business Finlandilta, huomioithan, että usein opiskelijoiden työpanosta voi sisällyttää hankkeen toimenpiteisiin esim. markkinapotentiaalin kartoituksessa tai messuosallistumisissa.

Harjoittelu

Harjoittelu on olennainen osa ammattikorkeakouluopintoja. Koulutuksesta riippuen harjoittelu voidaan suorittaa joko kahdessa osassa (2 + 3 kk) tai yhdessä osassa (5 kk). Harjoittelun tavoitteena on syventää opiskelijan taitoja, valmentaa alan työtehtäviin sekä tukea koulutuksen mukaista opiskelua. Ulkomaalaiselle opiskelijalle harjoittelu voi olla ensimmäinen kosketus suomalaiseen työelämään, ja sillä voi olla iso merkitys kun opiskelija miettii mitä valmistumisen jälkeen tekee. Tavoitteena on, että ainakin osa näistä Suomessa koulutetuista kv-osaajista jäisi Suomeen myös valmistumisen jälkeen töihin. 

Opinnäytetyö

Usein opinnäytetyö on luonnollinen jatkumo harjoittelulle, mutta sen voi tehdä myös erillisenä toimeksiantona. Opinnäytetyö on kehittämistehtävä, jossa opiskelija laajentaa tietopohjaansa ja syventää osaamistaan. 

Opintojen lisäksi ja sen jälkeen

Opiskelijat ovat usein kiinnostuneita myös esim. vapaaehtoistöistä sekä palkallisista osa-aikatöistä opintojensa ohessa. Nämä ovat tärkeitä mahdollisuuksia integroitua suomalaiseen yhteiskuntaan ja oppia työelämän pelisääntöjä. 

Valmistumisen jälkeen opiskelija on innokas hyödyntämään tuoretta tutkintoaan suomalaisilla työmarkkinoilla. Lue lisää Talent Explorer -rahoituksesta ulkomaalaisen opiskelijan palkkaamisen tueksi. 

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä niin kerromme lisää! 

Lataa esite

Kansainvälisten opiskelijoiden työllistyminen Kainuuseen -hanke (ESR)

Projektipäällikkö Kirsi Sievers Projektityöntekijä Kalle Pakalén
Puh. 044 7101 616, kirsi.sievers(at)kamk.fi Puh. 044 329 8000, kalle.pakalen(at)kamk.fi 

EU_ESR_FI_vertical_20mm_rgb.png        vipuvoimaa logo.png