Etusivu / fi / Tutkimus ja kehitys / Pelien hyötysovellukset

Pelien hyötysovelluksista apua monille toimialoille

Hyötypelillä (serious game) tarkoitetaan peliä, joka on suunniteltu ensisijaisesti muuhun kuin viihdekäyttöön, kuten markkinointiin, tiedottamiseen, opetukseen, perehdyttämiseen, toiminnan kehittämiseen tai terveyden edistämiseen.

Peliteknologian ja pelinomaisten elementtien hyödyntäminen viihdepelisektorin ulkopuolella on viime vuosina ollut kasvavan kiinnostuksen kohteena. Virtuaalisen ja lisätyn todellisuuden ratkaisujen povataan lähitulevaisuudessa yleistyvän tuntuvasti eri toimialoilla ja tuovan mukanaan kilpailuetua ja tehokkuutta. Myös kansalaiset ja julkisen sektorin toimijat ovat hyötypelisovellusten hyödyntäjiä.

Projektitoiminnassa olemme keskittyneet soveltamaan virtuaalitodellisuutta, peliteknologiaa ja hyötypelejä opetukseen, perehdyttämiseen, turvallisuuden lisäämiseen, teollisuuden käyttökohteisiin sekä markkinoimiseen ja tiedottamiseen. 

Clever Simulation Entertainment -tiimi 

Täysipäiväisesti hyötypelien parissa työskentelevä, noin kymmenhenkinen Clever SE -asiantuntijatiimi on erikoistunut virtuaalisen ja lisätyn todellisuuden ratkaisujen soveltavaan tutkimukseen ja kehittämiseen. Toteutamme joustavasti ja ammattitaitoisesti ratkaisun hankkeessa määriteltyyn tai asiakkaan tunnistamaan haasteeseen. Laaja-alainen osaamispohjamme yhdistettynä moderneihin TK-ympäristöihin mahdollistaa tehokkaan sovelluskehityksen toimialaan katsomatta.
Käytössämme on ajantasainen ja monikäyttöinen pelikehityslaboratorio, joka koostuu uusimmista VR- ja AR-laitteista, keskeisimmistä pelikehityksen ohjelmistoista, 3D-mallinnustyökaluista sekä supertietokoneen tarjoamasta laskentakapasiteetista.

Pelkkä idea riittää, me autamme sinua sen toteuttamisessa!
Katso referenssit sivuilta:
cse.fi
matkapelialalle.fi

Ota yhteyttä!

Kyösti Koskela
Projektipäällikkö
kyosti.koskela@kamk.fi
puh. 044 7101 269

www.cse.fi

 

Virtual Industry Solutions (VIS) tiimi 


Virtual Industry Solutions (VIS) -tiimi keskittyy teollisuuden virtuaalisovelluksiin liittyvään tutkimus- ja kehitystyöhön. VIS-tiimillä on vahva panostus kaivosteollisuutta palvelevien visualisointiratkaisujen kehittämisessä, mutta TKI-toimintamme ulottuu myös muihin teollisuuden aloihin. 
Autamme teollisuuden toimijoita hyödyntämään ympäristöstä, laitteistoista ja prosesseista kerättyä dataa visualisoimalla sen helposti tarkasteltavaan muotoon, mikä auttaa yritysten päätöksentekoa. Virtuaalitodellisuuden avulla esim. turvallisuusasioihin perehdyttäminen sujuu tehokkaasti. TKI-toimintamme on pitkälti yrityslähtöistä – kehitämme ratkaisuja aitoihin tarpeisiin.

Ota yhteyttä!

Jonna Kalermo-Poranen
Head of VIS Lab
jonna.kalermo-poranen@kamk.fi
puh. 044 7101 049