Etusivu / fi / Opiskelijalle / Opiskelijan edut / Vakuutus- ja oikeusturva

Vakuutus- ja oikeusturva


Tapaturman tai vahingon sattuessa opiskelijan tulee välittömästi ottaa yhteyttä ohjaavaan opettajaan ja/tai rehtorin toimistoon (johdon assistenttiin tai toimistosihteeriin). Jokaisesta tapaturmasta/vahingosta (myös hoitotyön koulutuksessa ns. piikkivahingot) tulee täyttää vahinkoilmoitus. Vaikka tapahtumasta ei aiheutuisikaan isoja terveydellisiä ongelmia vahinkohetkellä, mutta jälkikäteen ilmenee joitain vaivoja, tapahtumaa on pitemmän ajan kuluttua vaikea saada vakuutuksen piiriin. 

Hoida vahinkoilmoituksen teko rehtorin toimistossa toimistosihteeri Jaana Karjalaisen tai johdon assistentti Anne Väätäisen luona. 

KAMK:n vakuutukset

Vapaaehtoinen tapaturmavakuutus
Kaikki opiskelijat on vakuutettu vapaaehtoisella tapaturmavakuutuksella. Vakuutus on voimassa opetussuunnitelman mukaisessa toiminnassa sekä tähän liittyvien välittömien matkojen aikana. Vakuutus on voimassa myös ulkomailla.

Lakisääteinen tapaturmavakuutus
Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy on vakuuttanut lakisääteisellä tapaturmavakuutuksella opiskelijat opiskelijatapaturma-asetuksen mukaisesti käytännön harjoittelutöissä sattuvien tapaturmien varalta. Työvoimapoliittisen aikuiskoulutuksen opiskelijat on vakuutettu sen ammattikorkeakoulun vakuutuksessa, jossa opiskelija on kirjoilla. Vakuutus on voimassa myös ulkomailla.

Työharjoittelijavakuutus
Ammattikorkeakoulun opiskelijoiden työharjoittelussa työnantajalle tai muulle taholle aiheuttamat henkilö- ja esinevahingot mukaan luettuna haltuun uskotulle, käsiteltävänä tai työn kohteena olevalle omaisuudelle aiheutetut vahingot, myös työnantajalle aiheutuneet vahingot, vaikka työharjoittelijalla ei olisi lievää suurempaa tuottamusta. Vakuutuksen voimassaoloalue on koko maailma poislukien USA ja Kanada.

Matkavakuutus ulkomailla
Vakuutettuina ovat Suomen sosiaaliturvaan oikeutetut opiskelijat (saat esimerkiksi Kelan tuen opintoihisi) opiskeluun liittyvillä matkoilla. Vakuutus on henkilövakuutus, joka on voimassa enintään kuusi kuukautta yhtäjaksoisesti kestävillä opiskeluun liittyvillä ulkomaanmatkoilla. Vakuutus ei kata riskialttiita lajeja eikä se ole voimassa kolmanteen maahan matkustettaessa. Matkatavaravakuutuksen ottamisesta tulee jokaisen opiskelijan huolehtia itse. Lisätietoa löydät intranetistä


 

Lisätiedot
Toimistosihteeri Jaana Karjalainen
puh. 044 7157 014

Johdon assistentti Anne Väätäinen
puh. 044 7101 602

Hallinto- ja talousjohtaja Tuija Postari-Kivistö
puh. 040 1217 295

Email: etunimi.sukunimi@kamk.fi