Etusivu / fi / KAMK / Alumnitoiminta

Hei KAMKissa kasvanut! Tervetuloa mukaan alumnitoimintaan!

Alumneja (lat. alumnus, 'kasvatti') ovat kaikki Kajaanin Ammattikorkeakoulusta AMK tai YAMK tutkintoon valmistuneet henkilöt. Alumnit ovat KAMKille tärkeitä yhteystyökumppaneita ja linkki muuttuvaan työelämään.

Alumnitoiminta KAMKissa:

  • mielekästä tekemistä ja yhteisöllisyyttä
  • osaavaa työvoimaa ja jatkuvan oppimisen mahdollisuuksia
  • sujuvuutta opintoihin ja ketteriä siirtymiä työelämään
  • innovaatioita, uudistumista ja kansainvälisiä yhteyksiä

KAMKin alumnitoiminta noudattaa cKAMK pedagogisen toiminnan mallia:

Connect

KAMKissa pidetään säännöllisesti yhteyttä alumneihin ja tarjotaan mielekästä tekemistä ja verkostoitumismahdollisuuksia niin opiskelijoiden, alumnien kuin työelämänkin kesken. Alumnitarinoiden avulla kerrotaan KAMKin ja työelämän tarjoamista mahdollisuuksista uusille ja nykyisille opiskelijoille. 

Create

Kehitetään yhdessä alumnien kanssa ja heiltä saadun tiedon pohjalta laadukasta opetusta, kiinnostavaa koulutussisältöä ja luodaan uusia innovaatioita. Alumneilta saa tärkeää tietoa työelämän tarpeista, jota voidaan siirtää suoraan opetukseen. 

Coach

Alumnit ovat mukana valmentamassa opiskelijoita kohtaamaan paremmin työelämän ajankohtaiset haasteet. Alumneilla on mahdollisuus kehittää omaa osaamistaan osallistumalla webinaareihin ja koulutuksiin. KAMK tarjoaa opiskelijoille ja alumneille jatkuvia ja joustavia mahdollisuuksia oppimiseen ja osaamisen kehittämiseen.

Kun rekisteröidyt alumnirekisteriin, niin tiedotamme sinua alumnitoiminnan tapahtumista sähköpostilla. Otathan myös seurantaan alumnien Facebook sivun.

Vuoden Alumni 2022 - Jani Koivunen

Jani Koivunen 3.jpg

Julkistimme Kajaanin ammattikorkeakoulun vuoden alumnin 5.10.2022 Visit KAMK tapahtuman alumnikahvilan yhteydessä. Kajaanin ammattikorkeakoulun vuoden alumniksi valittiin vuonna 2001 tradenomiksi valmistunut Jani Koivunen.

Jani on ansainnut vuoden alumnin kunniamaininnan toimimalla aktiivisesti Kajaanin ammattikorkeakoulun hyväksi sekä kasvattamalla mainettamme ja vaikuttavuuttamme korkeakouluna. Jani on muun muassa jakanut opiskelijoille oman uratarinansa, auttanut KAMKia kehittämään uutta mentoritoiminnan mallia sekä kertonut korkeakoulustamme positiivisesti valtakunnallisissa julkaisuissa. Jani osaa innostaa ja kannustaa opiskelijoita etsimään oman urapolkunsa ja toimii hyvänä esimerkkinä uralla etenemisestä ja menestymisestä.

Pääset tutustumaan Janin viime syksynä kirjoittamaan uratarinaan täältä. Janin ura on edennyt tarinan kirjoittamisesta edelleen, ja hän työskentelee tällä hetkellä Nordea Tampereen toimipaikanjohtajana.

my career - Alumnien uratarinat

Haluaisitko jakaa oman uratarinasi ja kertoa siten opiskelijoille eri tutkintojen ja opiskelun aikaisten valintojen tuottamista mahdollisuuksista? Ota yhteyttä: alumnit@kamk.fi

Ajankohtaista alumnitoiminnassa

Alumneille järjestetään säännöllisesti toimintaa. Tule mukaan!

Visit KAMK

visitkamk logo transparent.png

Visit KAMK on Kajaanin ammattikorkeakoulun syksyisin järjestettävä tapahtumakokonaisuus, jossa yhdistyy mahdollisuus tutustua KAMKin kampukseen ja koulutuksiin sekä osallistua  Ura ja rekry -messuille.

Järjestämme tapahtuman yhteydessä alumneille oman alumnikahvilan, jossa Kajaanin ammattikorkeakoulusta valmistuneet opiskelijat voivat tavat opiskeluaikaisia kavereita, opettajia ja kertoa kuulumisia.

Lue lisää: kamk.fi/visitkamk

Uraseurantakysely

AMKISTA_URALLE_FIN_MATALA_RGB.png

 

Valtakunnallinen uraseurantakysely lähetetään vuosittain viisi vuotta sitten valmistuneille, AMK- tai YAMK- tutkinnon suorittaneille henkilöille. Kyselyllä selvitetään mm. valmistuneiden työuria, sijoittumista työelämään sekä tyytyväisyyttä suorittamaansa tutkintoon. Tutkimuksen tuloksia käytetään ammattikorkeakoulujen kehittämiseen, uraohjaukseen sekä osaa kysymyksistä käytetään laadullisen työllistymisen mittarina.

Uraseurantakysely toteutetaan vuosittain loka-marraskuussa. Ammattikorkeakoulujen uraseurantakyselyn toteuttamiseksi ja uraseurantatiedon levittämiseksi on perustettu ammattikorkeakoulujen muodostama valtakunnallinen uraseurantaverkosto. Kyselyn teknisestä toteuttamisesta vastaa CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy.

Pääset katsomaan edellisten vuosien uraseurantakyselyn tuloksia Opetus- ja kulttuuriministeriön Vipunen -palvelusta. Lue lisää uraseurantakyselystä ja uraseurantaverkoston toiminnasta AMKista uralle -sivulta.

Kajaanin ammattikorkeakoulun urapalvelut

KAMK kaura logo transparent.png

Kajaanin ammattikorkeakoulun urapalvelut tarjoavat opiskelijoille ja alumneille tietoa työelämästä, ohjausta työnhakuun ja urasuunnitteluun, koulutuksia ja valmennuksia, rekrytointitapahtumia sekä muuta yhteistyötä työelämän kanssa. Kajaanin ammattikorkeakoulu käyttää Tiitus palvelua työ-, harjoittelu-, opinnäytetyö- sekä projektimahdollisuuksien ilmoittamiseen. Alumnit voivat käyttää palvelu niin työn hakemiseen kuin opiskelijoille sopivien paikkojen ilmoittamiseenkin.

Etsitkö töitä? Lataa puhelimeesi Tiitus sovellus, luo profiili, liity KAMK kaura toimialueeseen ja saat ehdotuksia sinulle parhaiten sopivista mahdollisuuksista.

Etsitkö uutta osaajaa? Luo Tiitukseen yritysprofiili, liity KAMK kaura toimialueeseen ja julkaise opiskelijoille/alumneille sopivia mahdollisuuksia tai etsi osaajia Haavi -toiminnon avulla!

Oletteko niin rohkeita, että uskaltaisitte ottaa kansainvälisen opiskelijan työyhteisöönne ja siivittää siten myös oman yrityksenne kansainvälistymistä? Kun julkaiset ilmoituksen KAMK kaura palvelussa englanniksi, niin tavoitat myös KAMKin kansainväliset opiskelijat!

Lue lisää:
Kajaanin ammattikorkeakoulun urapalvelut
Rekrytoi opiskelija

KaMove liikuntaedut alumneille

kamove logo transp.png
KaMove tuottaa laadukkaita matalan kynnyksen liikuntapalveluita Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijoille, henkilöstölle sekä alumneille.

KaMoven tarjonnasta löytyy itsenäisiä palloilu- ja kuntosalivuoroja sekä ohjattuja ryhmäliikuntatunteja.

Liittymällä KaMoven jäseneksi saat jäsenyyden merkiksi liikuntatarran, joka oikeuttaa liikuntatilojen itsenäisen käytön ja ryhmäliikuntatunneille sekä palloiluvuoroille osallistumisen.

Liikuntatarralla saa lisäksi testipäiviä edullisemmin.

Liikuntatarran voi ostaa KAMOn Kaffe Tauosta, Tieto 1 rakennuksesta tutkintotodistusta vastaan.
Liikuntatarran hinta on 35 €.

Verkkosivut: www.kamove.fi  Instagram: kamovekajaani  Facebook: KaMove

Lue lisää ja tutustu ryhmäliikunnan ohjemaan

KAMK tapahtumakalenteri

Tapahtumakalenteri kokoaa yhteen Kajaanin ammattikorkeakoulun, hankkeiden ja alueen yhteistyökumppaneiden tapahtumia, joihin myös alumneilla on mahdollisuus osallistua.

Tutustu tapahtumiin ja ilmoittaudu mukaan: Tapahtumakalenteri

Ilmoittaudu mentoriksi tai luennoitsijaksi!

Haluaisitko jakaa opiskelijoille oman uratarinasi tai kertoa opiskelijoille työstäsi? Onko sinulla erityisosaamista, jota tämän päivän ja tulevaisuuden työpaikoilla tarvitaan? Haluatko toimia opiskelija mentorina sujuvoittamassa opintoja ja ketteröittämässä työelämään siirtymistä. Olet tervetullut jakaamaan osaamistasi entisen opinahjosi nykyisille opiskelijoille. Voit ilmoittautua mukaan mentoriohjelmaan tai luennoitsijaksi suoraan oman alasi alumnivastaavalle:

Sähköpostit muotoa: etunimi.sukunimi@kamk.fi

Koulutusten yhteyshenkilöt:

Business:

Liiketalous & Mentoriohjelma: Tuula Rajander
Matkailu ja Liikunta: Teija Vainikka
Englanninkieliset tutkinnot & Mentoriohjelma: Kirsi Sievers

Teknologia:

Tietojenkäsittely: Joonas Muhonen
Peliteknologia: Markku Karppinen
Kone- ja rakennustekniikka: Jorma Jumu
Kone- ja rakennustekniikka & mentoriohjelma: Miia Rönkkö

Sosiaali- ja terveysala:

Sairaan- ja terveydenhoitajat: Sanni Vuorinen
SH ja TH mentoriohjelma: Rauni Leinonen
Sosionomit & Mentoriohjelma: Matti Heikkinen

Ylempi ammattikorkeakoulu

Päivi Karhu

Avoin AMK, jatkuva oppiminen

 

Alumnitoiminnan suunnittelija:

Henna Huusko
Opintoasiainpäällikkö
KAMK opinto- ja viestintäpalvelut
Alumnitoiminta & Urapalvelut
henna.huusko(at)kamk.fi
+ 358 40 352 9091