Etusivu / fi / KAMK / Alumnitoiminta

Hei KAMKissa kasvanut! Tervetuloa mukaan alumnitoimintaan!

Alumneja (lat. alumnus, 'kasvatti') ovat kaikki Kajaanin Ammattikorkeakoulusta AMK tai YAMK tutkintoon valmistuneet henkilöt. Alumnit ovat KAMKille tärkeitä yhteystyökumppaneita ja linkki muuttuvaan työelämään.

Alumnitoiminta KAMKissa:

  • mielekästä tekemistä ja yhteisöllisyyttä
  • osaavaa työvoimaa ja jatkuvan oppimisen mahdollisuuksia
  • sujuvuutta opintoihin ja ketteriä siirtymiä työelämään
  • innovaatioita, uudistumista ja kansainvälisiä yhteyksiä

KAMKin alumnitoiminta noudattaa cKAMK pedagogisen toiminnan mallia:

Connect

KAMKissa pidetään säännöllisesti yhteyttä alumneihin ja tarjotaan mielekästä tekemistä ja verkostoitumismahdollisuuksia niin opiskelijoiden, alumnien kuin työelämänkin kesken. Alumnitarinoiden avulla kerrotaan KAMKin ja työelämän tarjoamista mahdollisuuksista uusille ja nykyisille opiskelijoille. 

Create

Kehitetään yhdessä alumnien kanssa ja heiltä saadun tiedon pohjalta laadukasta opetusta, kiinnostavaa koulutussisältöä ja luodaan uusia innovaatioita. Alumneilta saa tärkeää tietoa työelämän tarpeista, jota voidaan siirtää suoraan opetukseen. 

Coach

Alumnit ovat mukana valmentamassa opiskelijoita kohtaamaan paremmin työelämän ajankohtaiset haasteet. Alumneilla on mahdollisuus kehittää omaa osaamistaan osallistumalla webinaareihin ja koulutuksiin. KAMK tarjoaa opiskelijoille ja alumneille jatkuvia ja joustavia mahdollisuuksia oppimiseen ja osaamisen kehittämiseen.

Kun rekisteröidyt alumnirekisteriin, niin tiedotamme sinua alumnitoiminnan tapahtumista sähköpostilla. Otathan myös seurantaan alumnien Facebook sivun.

Vuoden Alumni 2023 - Teemu Huhtakangas

IMG_20220409_173323_674.jpg 

Julkistimme Kajaanin ammattikorkeakoulun vuoden alumnin 3.10.2023 Visit KAMK tapahtuman alumnikahvilan yhteydessä. Kajaanin ammattikorkeakoulun vuoden alumniksi valittiin KAMKista liikunnanohjaajaksi valmistunut Teemu Huhtakangas.

Teemu on toiminut aktiivisesti KAMKin alumnitoiminnassa ja tuottanut sosiaalisen median materiaalia sekä innostanut osaltaan uusia liikunnanohjaajaopiskelijoita heidän opinnoissaan ja urallaan. Hän on toiminut hyvänä esimerkkinä jatkuvan kouluttautumisen tärkeydestä suorittaessaan parhaillaan YAMK-tutkintoa KAMKissa. Teemu tekee myös vastuullista ja tärkeää työtä Jämijärven kunnan hyvinvointipäällikkönä.  

my career - Alumnien uratarinat

Haluaisitko jakaa oman uratarinasi ja kertoa siten opiskelijoille eri tutkintojen ja opiskelun aikaisten valintojen tuottamista mahdollisuuksista? Ota yhteyttä: alumnit@kamk.fi

Ajankohtaista alumnitoiminnassa

Alumneille järjestetään säännöllisesti toimintaa. Tule mukaan!

Visit KAMK

Visit KAMK on Kajaanin ammattikorkeakoulun syksyisin järjestettävä tapahtumakokonaisuus, jossa yhdistyy mahdollisuus tutustua KAMKin kampukseen ja koulutuksiin sekä osallistua  ura ja rekry -messuille.

Järjestämme tapahtuman yhteydessä alumneille oman Alumnikahvilan, jossa Kajaanin ammattikorkeakoulusta valmistuneet opiskelijat voivat tavat opiskeluaikaisia kavereita, opettajia ja kertoa kuulumisia.

Lue lisää: kamk.fi/visitkamk

Uraseurantakysely

AMKISTA_URALLE_FIN_MATALA_RGB.png

 

Valtakunnallinen uraseurantakysely lähetetään vuosittain viisi vuotta sitten valmistuneille, AMK- tai YAMK- tutkinnon suorittaneille henkilöille. Kyselyllä selvitetään mm. valmistuneiden työuria, sijoittumista työelämään sekä tyytyväisyyttä suorittamaansa tutkintoon. Tutkimuksen tuloksia käytetään ammattikorkeakoulujen kehittämiseen, uraohjaukseen sekä osaa kysymyksistä käytetään laadullisen työllistymisen mittarina.

Uraseurantakysely toteutetaan vuosittain loka-marraskuussa. Ammattikorkeakoulujen uraseurantakyselyn toteuttamiseksi ja uraseurantatiedon levittämiseksi on perustettu ammattikorkeakoulujen muodostama valtakunnallinen uraseurantaverkosto. Kyselyn teknisestä toteuttamisesta vastaa CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy.

Pääset katsomaan edellisten vuosien uraseurantakyselyn tuloksia Opetus- ja kulttuuriministeriön Vipunen -palvelusta. Lue lisää uraseurantakyselystä ja uraseurantaverkoston toiminnasta AMKista uralle -sivulta.

Kajaanin ammattikorkeakoulun urapalvelut

KAMK kaura logo transparent.png

Kajaanin ammattikorkeakoulun urapalvelut tarjoavat opiskelijoille ja alumneille tietoa työelämästä, ohjausta työnhakuun ja urasuunnitteluun, koulutuksia ja valmennuksia, rekrytointitapahtumia sekä muuta yhteistyötä työelämän kanssa. Kajaanin ammattikorkeakoulu käyttää Tiitus palvelua työ-, harjoittelu-, opinnäytetyö- sekä projektimahdollisuuksien ilmoittamiseen. Alumnit voivat käyttää palvelu niin työn hakemiseen kuin opiskelijoille sopivien paikkojen ilmoittamiseenkin.

Etsitkö töitä? Lataa puhelimeesi Tiitus sovellus, luo profiili, liity KAMK kaura toimialueeseen ja saat ehdotuksia sinulle parhaiten sopivista mahdollisuuksista.

Etsitkö uutta osaajaa? Luo Tiitukseen yritysprofiili, liity KAMK kaura toimialueeseen ja julkaise opiskelijoille/alumneille sopivia mahdollisuuksia tai etsi osaajia Haavi -toiminnon avulla!

Oletteko niin rohkeita, että uskaltaisitte ottaa kansainvälisen opiskelijan työyhteisöönne ja siivittää siten myös oman yrityksenne kansainvälistymistä? Kun julkaiset ilmoituksen KAMK kaura palvelussa englanniksi, niin tavoitat myös KAMKin kansainväliset opiskelijat!

Lue lisää:
Kajaanin ammattikorkeakoulun urapalvelut
Rekrytoi opiskelija

KaMove liikuntaedut alumneille

KaMove tuottaa laadukkaita matalan kynnyksen liikuntapalveluita Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijoille, henkilöstölle sekä alumneille.

KaMoven tarjonnasta löytyy itsenäisiä palloilu- ja kuntosalivuoroja sekä ohjattuja ryhmäliikuntatunteja.

Liittymällä KaMoven jäseneksi saat jäsenyyden merkiksi liikuntatarran, joka oikeuttaa liikuntatilojen itsenäisen käytön ja ryhmäliikuntatunneille sekä palloiluvuoroille osallistumisen.

Liikuntatarralla saa lisäksi testipäiviä edullisemmin.

Liikuntatarran voi ostaa KAMOn Kaffe Tauosta, Tieto 1 rakennuksesta tutkintotodistusta vastaan.

Verkkosivut: www.kamove.fi  Instagram: kamovekajaani  Facebook: KaMove

Jatkuva oppiminen

KAMK tarjoaa jatkuvan oppmisen mahdollisuuksia!

Tutustu avoimen AMKin opintotarjontaan tai opiskele ylempi AMK tutkinto!

Business Kainuu tapahtumakalenteri

Business Kainuu -sivun tapahtumakalenteri kokoaa yhteen alueen yhteistyökumppaneiden tapahtumia, joihin myös alumneilla on mahdollisuus osallistua.

Tutustu tapahtumiin: Business Kainuu - Tapahtumat

Ilmoittaudu mentoriksi tai luennoitsijaksi!

Haluaisitko jakaa opiskelijoille oman uratarinasi tai kertoa opiskelijoille työstäsi? Onko sinulla erityisosaamista, jota tämän päivän ja tulevaisuuden työpaikoilla tarvitaan? Haluatko toimia opiskelija mentorina sujuvoittamassa opintoja ja ketteröittämässä työelämään siirtymistä. Olet tervetullut jakaamaan osaamistasi entisen opinahjosi nykyisille opiskelijoille. Voit ilmoittaa kiinnostuksestasi tulla mukaan mentoriohjelmaan tai luennoitsijaksi osoitteeseen alumni@kamk.fi tai suoraan oman alasi alumnikoordinaattorille.

Sähköpostit muotoa: etunimi.sukunimi@kamk.fi

Koulutusten alumnikoordinaattorit:

Business:

Liiketalous & Mentoriohjelma: Tuula Rajander
Matkailu: Teija Vainikka
Englanninkieliset tutkinnot & Mentoriohjelma: Kirsi Sievers

Teknologia:

Tietojenkäsittely: Joonas Muhonen
Peliteknologia: Markku Karppinen
Kone- ja rakennustekniikka & Mentoriohjelma: Tuomas Komulainen

Sosiaali- ja terveysala:

Sairaan- ja terveydenhoitajat: Anna-Kaisa Korpinen
Liikunta: Liisa Paavola
Sosionomit: Ei vielä omaa yhteyshenkilöä  > Ole yhteydessä alumniasioissa tarpeen tullen SH /TH tai Liikunnan alumnikoordinaattoriin.
Mentoriohjelma:
 Ei vielä omaa yhteyshenkilöä  > Olethan mentorointiasioissa tarpeen tullen yhteydessä muiden osaamisalojen mentoritoiminnan koordinaattoreihin.

Ylempi ammattikorkeakoulu:

Päivi Karhu

Avoin AMK, jatkuva oppiminen:

Anu Piirainen

Alumnitoiminnan suunnittelija:

Henna Huusko, opintoasiainpäällikkö