Etusivu / fi / KAMK / Alumnitoiminta

Hei KAMKissa kasvanut! Tervetuloa mukaan alumnitoimintaan!

Alumneja (lat. alumnus, 'kasvatti') ovat kaikki Kajaanin Ammattikorkeakoulusta AMK tai YAMK tutkintoon valmistuneet henkilöt. Alumnit ovat KAMKille tärkeitä yhteystyökumppaneita ja linkki muuttuvaan työelämään.

Alumnitoiminta KAMKissa:

  • mielekästä tekemistä ja yhteisöllisyyttä
  • osaavaa työvoimaa ja jatkuvan oppimisen mahdollisuuksia
  • sujuvuutta opintoihin ja ketteriä siirtymiä työelämään
  • innovaatioita, uudistumista ja kansainvälisiä yhteyksiä

KAMKin alumnitoiminta noudattaa cKAMK pedagogisen toiminnan mallia:

Connect

KAMKissa pidetään säännöllisesti yhteyttä alumneihin ja tarjotaan mielekästä tekemistä ja verkostoitumismahdollisuuksia niin opiskelijoiden, alumnien kuin työelämänkin kesken. Alumnitarinoiden avulla kerrotaan KAMKin ja työelämän tarjoamista mahdollisuuksista uusille ja nykyisille opiskelijoille. 

Create

Kehitetään yhdessä alumnien kanssa ja heiltä saadun tiedon pohjalta laadukasta opetusta, kiinnostavaa koulutussisältöä ja luodaan uusia innovaatioita. Alumneilta saa tärkeää tietoa työelämän tarpeista, jota voidaan siirtää suoraan opetukseen. 

Coach

Alumnit ovat mukana valmentamassa opiskelijoita kohtaamaan paremmin työelämän ajankohtaiset haasteet. Alumneilla on mahdollisuus kehittää omaa osaamistaan osallistumalla webinaareihin ja koulutuksiin. KAMK tarjoaa opiskelijoille ja alumneille jatkuvia ja joustavia mahdollisuuksia oppimiseen ja osaamisen kehittämiseen.

Kun rekisteröidyt alumnirekisteriin, niin tiedotamme sinua alumnitoiminnan tapahtumista sähköpostilla. Otathan myös seurantaan alumnien Facebook sivun.

Ajankohtaista alumnitoiminnassa

Alumneille järjestetään säännöllisesti toimintaa. Tule mukaan!

Uraseurantakysely

uraseurantakysely pieni.jpg

Ammattikorkeakouluista valmistuneille lähetetään vuosittain valtakunnallinen uraseurantakysely, jolla selvitetään mm. valmistuneiden työuria, sijoittumista työelämään sekä tyytyväisyyttä suorittamaansa tutkintoon.

Kysely tehdään viisi vuotta aiemmin AMK- tai YAMK-tutkinnon suorittaneille. Tutkimuksen tuloksia käytetään ammattikorkeakoulujen kehittämiseen, uraohjaukseen sekä osaa kysymyksistä käytetään mittarina laadulliseen työllistymiseen.

Vuonna 2020 uraseurantakyselyn kohderyhmänä olivat vuonna 2015 valmistuneet. Tänä vuonna uraseurantakysely lähetetään loka-marraskuun aikana vuonna 2016 valmistuneille.

Uraseurankyselyjen tuloksia pääsee katsomaan Opetus- ja kulttuuriministeriön Vipunen-palvelusta.

KAMK Ura- ja rekrytointipalvelut

KAMK Tiitus Kansikuva.png

KAMKin ura- ja rekrytointipalvelut julkaisee opiskelijoille avoimia työ- ja harjoittelupaikkoja sekä opinnäytetyö- ja projektiaiheita intran rekryilmoituksissa. Olemme myös ottamassa käyttöön ensi vuoden puolella uutta urapalvelua, jonne opiskelijat ja alumnit voivat luoda oman hakijaprofiilinsa ja työnantajat ilmoittaa avoimista työ- ja harjoittelupaikoista sekä opinnäytetyö- ja projektiaiheista.

Onko sinulla tarjolla opiskelijalle sopivia paikkoja? Täytä rekryilmoitus -lomake ja ole mukana tukemassa tulevaisuuden osaajien ammatillista kasvua. Saatatte saada myös itse uusia tuulia työyhteisöönne ;)

Oletteko niin rohkeita, että uskaltaisitte ottaa kansainvälisen opiskelijan kattonne alle ja siivittää siten myös oman yrityksenne kansainvälistymistä?

Rekrytoi opiskelija

KaMove liikuntaedut alumneille

KaMove.png
KaMove tuottaa laadukkaita matalan kynnyksen liikuntapalveluita Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijoille, henkilöstölle sekä alumneille.

KaMoven tarjonnasta löytyy itsenäisiä palloilu- ja kuntosalivuoroja sekä ohjattuja ryhmäliikuntatunteja.

Liittymällä KaMoven jäseneksi saat jäsenyyden merkiksi liikuntatarran, joka oikeuttaa liikuntatilojen itsenäisen käytön ja ryhmäliikuntatunneille sekä palloiluvuoroille osallistumisen.

Liikuntatarralla saa lisäksi testipäiviä edullisemmin.

Liikuntatarran voi ostaa KAMOn Kaffe Tauosta, Tieto 1 rakennuksesta tutkintotodistusta vastaan.
Liikuntatarran hinta on 35 €.

Verkkosivut: www.kamove.fi  Instagram: kamovekajaani  Facebook: KaMove

Lue lisää ja tutustu ryhmäliikunnan ohjemaan

Jatkuva oppiminen

avoin amk.jpg

Kajaanin ammattikorkeakoulu haluaa olla tukemassa jatkuvaa oppimista ja tarjoaa avoimen ammattikorkeakoulun opinnot kaikille maksutta vuoden loppuun asti!

Tutustu opintotarjontaa ja tule mukaan opiskelemaan!

my career - Alumnien uratarinat:

Alumni - ilmoittaudu mentoriksi tai luennoitsijaksi!

Onko sinulla erityisosaamista, jota tämän päivän ja tulevaisuuden työpaikoilla tarvitaan? Olet tervetullut jakaamaan osaamistasi entisen opinahjosi nykyisille opiskelijoille. Voit ilmoittautua mentoriksi ja luennoitsijaksi suoraan oman alasi opettajalle tai alumnitoiminnan koordinaattorille.

Sähköpostit muotoa: etunimi.sukunimi@kamk.fi

AMK -koulutusten yhteyshenkilöt:

Sosiaali- ja terveysala: Sanna Heinonen
Tietojärjestelmät: Joonas Muhonen
Konetekniikka & rakennus- ja yhdyskuntatekniikka: Kimmo Kemppainen
Liiketalous: Tuula Rajander
Matkailu- ja liikunta: Teija Vainikka

YAMK -koulutusten yhteyshenkilöt:

Sosiaali- ja terveysala: Kirsi Moisanen
Teknologia: Risto Oikari
Liiketalous: Jaana Lappalainen
International Business: Jaana Lappalainen (monimuoto-opiskelijat) ja Perttu Huusko (päiväopiskelijat)

Alumnitoiminnan koordinaattori:

Henna Huusko
Opintoasiainsuunnittelija
KAMK opinto- ja viestintäpalvelut
Alumnitoiminta & Ura- ja rekrytointipalvelut
henna.huusko(at)kamk.fi
+ 358 40 352 9091