Askarruttaako hakemiseen liittyvät asiat? Ota yhteyttä hakijapalveluihimme
hakijapalvelut@kamk.fi p. +358 40 6548 475
Anturista pilveen -ajattelu, tarvelähtöisyys ja tulosten nopea hyödynnettävyys ovat mittaus- ja tietojärjestelmien tutkimus- ja kehitystoiminnassa korostuvia seikkoja. Osaamisemme kattaa koko järjestelmäkehitysketjun mittaamisesta tiedon esittämiseen: antureiden ja mittalaitteiden soveltaminen, laitesuunnittelu ja -kehitys mittaustekniikka, tiedonsiirto ja -käsittely, pilvipalvelut sekä käyttöliittymät.
Asiakaslähtöisessä laitesuunnittelussa tarjoamme asiantuntijuutta elektroniikkasuunnitteluun, laiteläheiseen ohjelmointiin ja tietoliikenneratkaisuihin. Laadukkaan osaamisemme sovellusalueita ovat mm. hyvinvointi, terveys, liikunta, teollisuus ja IoT-ratkaisut moninaisiin käyttötarkoituksiin. Taataksemme projektille parhaan lopputuloksen teemme mittaus- ja tietojärjestelmäkehityksessä usein tiivistä yhteistyötä peli- ja konesalialan asiantuntijoiden sekä yhteistyökumppaneidemme kanssa. Vakiintuneita yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Oulun yliopisto, Jyväskylän yliopiston liikuntateknologian yksikkö, VTT MIKES Metrologia ja CSC – Tieteen tietotekniikan keskus.
Mittaustekniikan ryhmän tausta on Kajaani kaupungin mittaustekniikan Measurepolis-verkostossa, jonka toiminta alkoi osaamiskeskusohjelmana vuonna 2002. Toiminta yhtiöitetiin kaupungin omistaman Measurepolis Development Oy:n alle vuonna 2009. Yritys fuusioitiin Kajaanin ammattikorkeakouluun vuonna 2016. Mittausteknikan ryhmä rakentaa mittaustekniikkaan liittyviä tutkimus- ja kehityshankkeita etenkin kainuulaisten mutta myös suomalaisten yritysten ja tutkimuslaitosten hyödyksi. Tutkimushankevalmistelua ja rahoitushakemuksia teemme niin alueellisiin, kansallisiin kuin kansainvälisiinkin rahoituslähteisiin. Lisäksi tarjoamme osaamistamme esim. teknologiaselvitysten muodossa ja haemme verkostojemme kautta tarvittavat kumppanit tutkimus- ja kehittämistyöhön.
Kajaanin ammattikorkeakoulun robotiikan laboratorio tarjoaa tutkimuspalveluja sekä kehitysyhteistyötä, joiden avulla yritykset voivat kehittää tuotantoaan. Robotiikan laboratorio sisältää erilaisia harjoituslaitteistoja ja ohjelmistoja tuotannon automatisointiin, tuotannon virtuaalisuunnitteluun, robottisimulaatioihin, robottien ohjelmointiin sekä mekaniikka- ja automaatiosuunnitteluun.
"Käytämme RoboDK -ohjelmistoa teollisuusrobottien ohjelmoitiin ja simulaatioihin."
Elektronisen urheilun (esports) saralla olemme Suomen mittakaavassa edelläkävijä niin koulutuksessa kuin esports-teeman TKI-toiminnassa. Mittaustekniikkaa, tietojärjestelmiä ja peliosaamista yhdistellen kehitämme mm. testaus- ja analysointipalveluja esports-pelaajien valmennukseen.