Tilapäisen suojelun piirissä olevien ja maahanmuuttajien työllistymisen edistäminen Kainuussa – TILMA

 

Hankkeen ensisijaisena kohderyhmänä ovat tilapäisen suojelun piirissä olevat ja muut ulkomaalaistaustaiset henkilöt. Toisena kohderyhmänä ovat yritykset, yhdistykset ja julkiset työnantajat, jotka tarvitsevat työntekijöitä. Näin edistetään Kainuun työmarkkinoiden kehittymistä. Vaikuttavuuden ja sujuvuuden takaamiseksi hankkeessa tehdään tiivistä yhteistyötä TE-palvelujen, kuntien työvoimapalveluiden ja yrittäjäyhdistysten kanssa.


Hanke auttaa ulkomaalaistaustaisia työnhakijoita ja yrityksiä työpaikan hakuprosessissa, työn aloittamisessa ja ammatillisen kielikoulutuksen järjestämisessä. Työnhakijoita avustetaan löytämään avoimia työpaikkoja ja käymään keskusteluja työnantajien kanssa. Ensisijaisena tavoitteena on työllistyminen, mutta tarvittaessa henkilöitä avustetaan myös koulutuksen ja opintojen suunnittelussa. Lisäksi hankkeessa tarjotaan työllistymistä helpottavaa lyhytkestoista täsmäkoulutusta, kuten korttikoulutuksia hankkeen osallistujille. 

Työnhakijalle

Etsitkö töitä Kainuussa? Älä jää yksin! Ota rohkeasti yhteyttä TILMA-hankkeen työntekijöihin
Olemme tukenasi:
* työllistymispolkusi suunnittelussa
 * tarvittavien hakemusten ja asiakirjojen laatimisessa  
 * työnantajan tavoittamisessa
 * työpaikkahaastatteluun valmistautumisessa ja tarvittaessa mukana haastattelussa
 * työtehtävään perehtymisessä uudessa työpaikassa
 * lyhyiden pätevöitymiskoulutusten järjestämisessä 
    (korttikoulutukset, ammatillinen kielikoulutus)
 * opiskelemaan ohjaamisessa  
 

Työnantajalle

Oletko miettinyt työllistää vieraskielistä työntekijää? Tai tarvitsetko apua jo yrityksessäsi olevan vieraskielisen perehdytyksessä työtehtäviin?

Olemme tukenasi: 
* työpaikkailmoitusten välittämisessä ja kääntämisessä tarvittaessa kohderyhmälle
* esittelemme mahdollisia työntekijöitä 
* tarvittaessa työhaastattelussa mukana  
* työntekijän perehdyttämisessä, tarvittaessa tulkkipalvelujen järjestäminen 

Kerro meille, mitä konkreettista apua tarvitset, katsotaan tapauskohtaisesti kuinka voimme olla avuksi ja tueksi!
Tutustu myös kansainvälisen rekrytoinnin palvelupolkuun Kainuussa  Palvelupolku kv-rekrytointi mallinnus (kajaani.fi)

 

Ajankohtaista

Olemme nyt Facebookissa, käy katsomassa (3) TILMA-project. Promoting the employment of the immigrants in Kainuu. | Facebook

Seura meitä LinkedInissa TILMA-hanke LinkedIn

”On tärkeää, että yhä useampi kainuulainen työantaja löytää työvoimaa maahanmuuttajien ja tilapäisen suojelun piirissä olevien joukosta. Kansainväliset työntekijät ovat edelleen varsin harvinaisia kainuulaisissa työyhteisöissä”, sanoo Kajaanin ammattikorkeakoulun tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan johtaja Mikko Keränen. 

“Työpaikka on erittäin tärkeää henkilöiden kotoutumisessa. Työn kautta kontaktit paikallisiin lisääntyvät ja työllistyneiden parantunut taloustilanne avaa mahdollisuuksia harrastuksiin ja monenlaiseen osallistumiseen. On kaikkien etu, että osaaminen saadaan käyttöön”, Keränen jatkaa.

Hankkeen ideoinnissa ja yksityisrahoituksessa keskeinen rooli on ollut LähiTapiola Kainuu-Koillismaalla. ”Asiakkaidensa omistamana keskinäisenä elämänturvayhtiönä LähiTapiola Kainuu-Koillismaa haluaa kantaa kortensa kekoon hädässä olevien auttamiseksi. Tuellamme autamme maahanmuuttajia ja tilapäisen suojelun piirissä olevia voimaan paremmin ja olemaan turvassa. Samalla haluamme auttaa alueemme yrityksiä löytämään helpotusta työvoimapulaan sekä tukea alueemme elinvoimaisuutta”, LähiTapiola Kainuu-Koillismaan hallituksen puheenjohtaja Arto Okkonen kertoo. (Lähde: artikkeli Haluamme tukea maahanmuuttajien ja tilapäisen suojelun piirissä olevien työllistymistä Kainuun yrityksiin - Ajankohtaista - Kajaanin ammattikorkeakoulu (kamk.fi)

Keskeistä kaikissa hankkeen toiminnoissa on yhteistyö muiden maahanmuuttajien työllistymistä tukevien palveluiden kanssa: TE-toimisto, Kainuun kuntien työllisyyden kuntakokeilu, Kajaanin kaupungin kansainväliset palvelut ja vastaanottokeskus. 

Hankeindikaattorit: positiivinen jatkopolku työelämään 250 (hlöä), opintopolulle 50 (hlöä), osallistuneet työnantajat: 75 yritystä.  
Hankkeen kokonaisrahoitus on 318 228 €, josta Euroopan Unionin sosiaalirahasto (ESR) kattaa 254 581 €. Kajaanin ammattikorkeakoulun osuus on 13 620 €:n ja LähiTapiola Kainuu-Koillismaan rahoitus 50 027 €:n Hanke käynnistyi 1.8.2022 ja kestää lokakuun loppuun 2023 saakka. 

 

Lisätietoja:
Natalia Alava Eveliina Tervaniemi
projektipäällikkö työpaikkavalmentaja
Kajaanin ammattikorkeakoulu Kajaanin ammattikorkeakoulu
+358 40 480 4775 +358 40 557 2038
natalia.alava@kamk.fi eveliina.tervaniemi@kamk.fi