Etusivu / fi / Tutkimus ja kehitys

Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta

Kehitämme asiakkaittemme tuotteita, prosesseja ja palveluita.


Kajaanin ammattikorkeakoulun tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta (TKI) kehittää asiakkaiden tuotteita, palveluita ja prosesseja sekä tekee tarvelähtöisiä, tutkittuun tietoon perustuvia soveltavia tutkimuksia. KAMK on Suomen parhaimpia ja tuloksellisempia ammattikorkeakokouluja Opetus- ja kulttuuriministeriön tulosvertailussa.

KAMKin TKI-toiminnan kolme peruspilaria ovat vahva asiaosaaminen, toimivat kumppanuudet ja korkealuokkainen projektiosaaminen. Asiaosaaminen perustuu henkilökunnan vahvaan alansa ammattitaitoon, tutkimusosaamiseen sekä innovatiiviseen tekemisen otteeseen. Toinen TKI-toiminnan perusta on tiivis kytkös työelämään niin Kainuussa kuin muuallakin Suomessa. Yritysten, kuntien, yhdistysten ja säätiöiden kanssa tutkimme ja kehitämme yhteisesti ajankohtaisia asioista. Kansainvälisellä tasolla teemme laajasti yhteistyötä eurooppalaisten korkeakoulujen ja muiden toimijoiden kanssa. Lisäksi yhteistyöprojekteja on menossa myös Aasiassa ja Afrikassa. Kolmas peruspilari on vahva projektiosaaminen ja kokemus erilaisten yhteishankkeiden hakuun, hallinnointiin, arviointiin, raportointiin ja talousseurantaan liittyen. Yhteistyöhankkeissa toimimme mielellämme päätoteuttajan roolissa.

TKI-toiminta on vahvaa ja aktiivista kaikilla osaamisalueilla. Vuositasolla kehittämishankkeita on noin 100 ja ne rahoitetaan useista eri rahoituslähteistä, kuten EU:n rakennerahastoista, Horizon-ohjelmasta, säätiöistä ja ministeriöistä. Kajaanin ammattikorkeakoulun liikevaihdosta ja henkilötyövuosista kolmannes on TKI-toimintaa. Tutustu toimintaan alla olevista linkeistä. 

 

Kysy lisää TKI-toiminnasta:  TKI-johtaja Mikko Keränen puh. 044 7101 620
   

Tutustu ydinosaamiseemme

Tarjoamme teollisten sivuvirtamateriaalien hyödyntämiseen litttyvää tutkimusta ja palvelua.
Lue lisää
Tarjoamme automaatio-osaamista erityisesti robotiikkaan ja mittaustekniikkaan liittyvien tarpeiden ratkaisemisessa
Lue lisää
Suomen paras konesalioppimisympäristö ja supertietokone – avaimet palvelujen ja liiketoiminnan yrityslähtöiseen kehittämiseen.
Lue lisää
Ensiluokkaista pelialan osaamista vuodesta 2006 – tuottavuutta ja vaikuttavuutta hyötypeleillä, virtuaalitodellisuudella ja lisätyn todellisuuden sovelluksilla
Lue lisää
Tutkimus- ja kehitystyömme ytimiä ovat digitaalisuus, teknologia, hyvinvointi ja palliatiivinen hoito. Keskitymme esimerkiksi sairaan- ja terveydenhoidon palvelujen ja teknologioiden kehittämiseen.
Lue lisää
Tarjoamme elämyksellisen ja liiketaloudellisesti kannattavan tuotteen tai palvelun kehittämistä matkailu- ja liikunta-alalle.
Lue lisää
Tavoitteemme on edistää liiketoimintapotentiaalin tunnistamista sekä käynnistää uutta tai kehittää olemassa olevaa kannattavaa liiketoimintaa.
Lue lisää
Käytössänne monipuolinen projektin valmisteluosaaminen sekä erilaisten rahoitusohjelmien tuntemus
Lue lisää

Kuinka voimme auttaa?

Jätä yhteydenottopyyntö