Banneri 2.png
Etusivu>Tutkimus ja kehitys

Kehitystyötä moniin tarpeisiin!

Kajaanin ammattikorkeakoulun tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta (TKI) kehittää asiakkaiden tuotteita, palveluita ja prosesseja sekä tekee tarvelähtöisiä, soveltavia tutkimuksia. KAMK on Suomen parhaimpia ja tuloksellisempia ammattikorkeakokouluja Opetus- ja kulttuuriministeriön tulosvertailussa.

KAMKin TKI- toiminnan kolme peruspilaria ovat vahva asiaosaaminen, toimivat kumppanuudet ja korkealuokkainen projektiosaaminen. Asiaosaaminen perustuu henkilökunnan vahvaan alansa ammattitaitoon sekä innovatiiviseen tekemisen otteeseen. Toinen TKI- toiminnan perusta on tiivis kytkös työelämään niin Kainuussa kuin muuallakin Suomessa.  Kansainväliset kumppanit ovat yhteistyökorkeakouluja, yrityksiä ja kehittämisyhtiöitä esimerkiksi Euroopasta, Venäjältä ja Latinalaisesta Amerikasta. Kolmas perusta on vahva projektiosaaminen ja kokemus erilaisten yhteishankkeiden hakuun, hallinnointiin, arviointiin, raportointiin ja talousseurantaan liittyen. Yhteistyöhankkeissa toimimme mielellämme päätoteuttajan roolissa.

TKI-palveluilla on vetovastuu TKI- toiminnasta. Vuositasolla kehittämishankkeita on noin 30 ja ne rahoitetaan pääsääntöisesti EU:n eri rahoitusohjelmista. Kajaanin ammattikorkeakoulun liikevaihdosta ja henkilötyövuosista neljäsosa on TKI- toimintaa.

 
TKI -toiminta on vahvaa ja aktiivista kone- ja kaivostekniikassa, aktiviteettimatkailussa, peleissä, älykkäissä järjestelmissä, sairaan- ja terveydenhoidossa sekä liiketoiminta ja innovaatiot -osaamisalueilla. Tutustu toimintaan alla olevista linkeistä.

  

UArctic_logo_cmyk.png   Kajaanin ammattikorkeakoulu on liittynyt elokuussa 2017 pohjoisten korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten verkostoon (University of the Arctic - UArctic). Verkoston jäsenyys vahvistaa KAMKin toimintaa ja takaa, että KAMK on entistä aktiivisemmin mukana pohjoisen kehittämisessä. Lisätietoa verkostosta ja sen jäsenistä: http://www.uarctic.org/ 

Ota yhteyttä!

Mikko Keränen

Kehitysjohtaja, TKI-palvelut
Mikko Keränen

044 7101620
etunimi.sukunimi@kamk.fi

Lisätiedot / Yhteystiedot ›

Ajankohtaista

TKI- rahoitusosaaminen

Rahoitusohjelmaosaamista löytyy mm. EU:n aluekehitys- ja sosiaalirahastoista, Tekesin ohjelmista, ministeriöiden rahoituksista ja kansainvälisistä ohjelmista erityisesti EU:n alueellisen yhteistyön ohjelmista NPA ja ENI CBC Karelia

Lue lisää ›

Julkaisut

Julkaisujen kautta levitetään osaltaan tutkimus-, kehittämis- ja innovaatitoiminnan tuloksi. Tutustu julkaisusarjoihin. Ajankohtaista tietoa TKI- ja koulutustoiminnan tuloksista

Lue lisää ›

Cemis

CEMIS (Centre for Measurement and Information Systems) on Kajaanin ammattikorkeakoulun, VTT:n, Oulun ja Jyväskylän yliopistojen yhteinen mittaus- ja tietojärjestelmiin erikoistunut tutkimus- ja koulutuskeskus.

Lue lisää ›

Mittaustekniikan osaaminen/ MPD

Measure Development Service on vahvistanut KAMKin mittaustekniikan osaamista 1.8.2016 alkaen.

Lue lisää ›