Etusivu / fi / Opiskelijalle / Kansainvälisyys

Kansainvälisyys

KAMK tarjoaa sinulle kansainvälisen opiskeluympäristön ja lukuisia mahdollisuuksia kehittää kansainvälistä osaamista opintojesi aikana. Sinulle on tarjolla opintojesi eri vaiheissa kansainvälistymistä tukevaa toimintaa, josta voit valita itsellesi sopivan kokonaisuuden.     
 
Kansainvälistä kokemusta voit hankkia suorittamalla osan opinnoistasi tai harjoittelun ulkomailla. Tradenomi- ja restonomiopiskelijoilla on myös mahdollisuus suorittaa kaksoistutkinto. Tällöin suoritat osan opinnoistasi yhteistyökorkeakoulussamme ja saat valmistuessasi kotimaisen tutkinnon lisäksi myös tutkinnon ulkomailta. KAMK:n yhteistyökorkeakoulut löydät täältä.

Kansainvälistä osaamista voit hankkia myös kotimaassa. Valittavanasi on  suomenkielisten koulutusten lisäksi englanninkielisiä koulutuksia tai voit valita sinua kiinnostavia opintojaksoja näiden koulutusten tarjonnasta. Myös monissa suomenkielisissä koulutuksissamme voit suorittaa vieraskielisiä opintoja ja lisäksi koulutuksissamme on kansainvälistymistä tukevia kieli- ja kulttuuriopintoja. Koulutuksissamme vierailevat ulkomaalaiset luennoitsijat antavat sinulle tuntumaa opiskeluun vieraalla kielellä.

Opintojesi aikana voit osallistua opiskelijakunnan KAMOn toimintaan ja kehittää käytännön kielitaitoasi toimimalla kansainvälisten opiskelijoiden tuutorina tai vaikkapa ystäväperheenä. Lisätietoa KV-tuutoroinnista löydät kohdasta kotikansainvälistyminen.

Jos opiskelet jo KAMK:ssa, löydät lisätietoa opiskelija- ja harjoittelijavaihdoista, kaksoistutkinnon suorittamisesta sekä vaihtoihin liittyvistä käytännön asioista intranet-sivuiltamme (vaatii sisäänkirjautumisen).  

Kansainvälisyys kuuluu kaikille

Voit lähteä vaihtoon vammasta, sairaudesta tai muusta erityistarpeesta huolimatta ja hakea vaihtoosi vaihtoapurahan lisäksi esteettömyystukea. Tukea on mahdollista hakea Erasmus+-, FIRST+, north2north-, Aasia- ja Nordplus-ohjelmissa. Lue lisää esteettömyystuesta.

Katso esteettömyystukea saaneiden Sannan ja Katjan kokemuksia KV-vaihdosta: 
Sannan vaihto Dublinissa
Katjan vaihtovuosi Alicantessa

Yhteyshenkilöt

Kaikissa koulutuksissamme on kansainvälisten asioiden koordinaattori, joka opetustyönsä ohella hoitaa kansainvälisiä asioita. Kansainvälisyyteen liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä joko KV-koordinattoreihin tai KV-palveluiden henkilöstöön. 

KV-palvelut
KV-palvelut: Tieto 1, 3. krs, Ketunpolku 1


Meira Kaikkonen, 
KV-päällikkö
Puh. 044 7101 617
- lähtevät vaihto-opiskelijat
- opettajavaihtoasiat
- henkilökuntavaihtoasiat
- yhteistyökorkeakouluasiat

Sanna Laukkanen
Opintosihteeri
Puh. 044 7101 112
- saapuvat vaihto-opiskelijat

E-mail: etunimi.sukunimi@kamk.fi 

KV-koordinaattorit
Liiketalous, matkailu ja liikunta: 
Marjukka Turunen


Sairaan- ja terveydenhoito:
Jaana Härkönen 

Tietojärjestelmät:
Veli-Pekka Piirainen / peliala, datacenter, tieto- ja viestintätekniikka

Insinöörikoulutus:
Risto Oikari / Konetekniikka, rakennus- ja yhdyskuntatekniikka

E-mail: etunimi.sukunimi@kamk.fi 

Seuraa meitä facebookissa!
 
Instagram

 

 Instagram_100.png Postaa kuvia KV-vaihdosta! 
@kajaaniamk
#internationalkamk