Etusivu / fi / Opiskelijalle / Kansainvälisyys

Kansainvälisyys

KAMK tarjoaa sinulle kansainvälisen opiskeluympäristön ja lukuisia mahdollisuuksia kehittää kansainvälistä osaamista opintojesi aikana. Sinulle on tarjolla opintojesi eri vaiheissa kansainvälistymistä tukevaa toimintaa, josta voit valita itsellesi sopivan kokonaisuuden.   
 
Kansainvälistä kokemusta voit hankkia suorittamalla osan opinnoistasi tai harjoittelun ulkomailla. Tradenomi- ja restonomiopiskelijoilla on myös mahdollisuus suorittaa kaksoistutkinto. Tällöin suoritat osan opinnoistasi yhteistyökorkeakoulussamme ja saat valmistuessasi kotimaisen tutkinnon lisäksi myös tutkinnon ulkomailta. 

Kansainvälistä osaamista voit hankkia myös kotimaassa. Valittavanasi on  suomenkielisten koulutusten lisäksi englanninkielisiä koulutuksia tai voit valita sinua kiinnostavia opintojaksoja näiden koulutusten tarjonnasta. Myös monissa suomenkielisissä koulutuksissamme voit suorittaa vieraskielisiä opintoja ja lisäksi koulutuksissamme on kansainvälistymistä tukevia kieli- ja kulttuuriopintoja. Lisäksi koulutuksissamme vierailevat ulkomaalaiset luennoitsijat antavat sinulle tuntumaa opiskeluun vieraalla kielellä.

Opintojesi aikana voit osallistua opiskelijakunnan järjestämään KAMO Internationalin toimintaan ja käytännön kíelitaitoasi voit kehittää toimimalla kansainvälisten opiskelijoiden tuutorina tai vaikkapa ystäväperheenä. Lisätietoa KV-tuutoroinnista löydät myös kohdasta kotikansainvälistyminen.

Kaikissa koulutuksissamme on kansainvälisten asioiden koordinaattori, joka opetustyönsä ohella hoitaa  kansainvälisiä asioita. Kansainvälisyyteen liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä joko KV-koordinattoreihin tai KV-palveluiden henkilöstöön. 

Kansainvälistymisen mahdollisuuksista kerrotaan lisää vuosittain järjestettävissä tiedotustilaisuuksissa.  Lisätietoa löydät myös KAMK:n Matkaoppaasta maailmalle sekä intranet-sivuiltamme. Intranet-sivuilta ja tämän sivun oikean reunan blogeista voit lukea jo vaihdossa olleiden opiskelijoiden kokemuksista.

Ulkomaille sairaudesta, vammasta tai muusta erityistarpeesta huolimatta

Korkeakoulu voi hakea esteettömyystukea opiskelijalle, jolla on erityistarpeita. Lisätuen tarkoitus on mahdollistaa esteetön osallistuminen vaihtoon, mikä ei ilman ylimääräistä tukea olisi mahdollista henkilön vamman, sairauden, oppimisvaikeuden tai muun erityistarpeen vuoksi. Esteettömyystukea voit hakea Erasmus+-, FIRST- ja Nordplus-vaihtoihin. Kysy lisää KV-palveluista!

Kielivalmennus ja kielitestit

Erasmus+ -opiskelija- ja harjoittelijavaihtoon osallistuvien opiskelijoiden on mahdollisuus opiskella verkon välityksellä mm. englannin, saksan, ranskan, espanjan, italian ja hollannin kieliä sekä testata kielitaidon kehittymistä ennen vaihtojaksoa sekä sen päätyttyä.  

Kielikurssit ovat vapaaehtoisia, kielitestit sen sijaan ovat pakollisia kaikille Erasmus+ - ohjelmaan osallistuville opiskelijoille. Testin tuloksella ei ole vaikutusta itse vaihtoon. 

 ERasmus.png    Erasmus+ korkeakoulutukselle on EU:n vaihto- ja yhteistyöohjelma, jonka avulla edistetään korkeakoulutuksen kansainvälistymistä ja laatua. Lisätietoa ohjelmasta

 

UArctic_logo_cmyk.png   KAMK on University of the Arctic - UArctic -verkoston jäsen ja aktiivisesti mukana pohjoisen kehittämisessä. 
Lisätietoa verkostosta ja sen jäsenistä.

Seuraa meitä facebookissa!
 
Instagram

 

 Instagram_100.png Postaa kuvia KV-vaihdosta! 
@kajaaniamk
#internationalkamk

 

KV-palvelut
Tieto 1, 3. krs
Ketunpolku 1

Meira Kaikkonen
KV-päällikkö
Puh. 044 7101 617
- lähtevät vaihto-opiskelijat
- opettajavaihtoasiat
- henkilökuntavaihtoasiat
- yhteistyökorkeakouluasiat

Kirsi Sievers
KV-suunnittelija
Puh. 044 7101 616
- saapuvat vaihto-opiskelijat

E-mail: etunimi.sukunimi@kamk.fi
KV-koordinaattorit

Insinöörikoulutus:
Sanna Leinonen / Kone- ja kaivostekniikka, rakennustekniikka

Aktiviteettimatkailu:
Peter Stricker / Matkailu
Kari Partanen / Liikunta

Sairaan- ja terveydenhoito:
Jaana Härkönen 

Liiketoiminta:
Erja Karppinen

Tietojärjestelmät:
Deepak KC / peliala, datacenter, tietotekniikka