Etusivu / fi / Hakijalle / Hakeminen / Opiskelijavalinta / Opiskelijavalinta Ylempi AMK

Hakeminen ylempi AMK-tutkintoon johtavaan koulutukseen

Kajaanin ammattikorkeakoulussa voit opiskella jatkotutkinnon (ylempi AMK) kaikilla aloilla. Huomaathan, että englanninkielisiin Master-koulutuksiin haetaan yhteishaussa 4. - 18.1.2023.

Suomenkieliset YAMK-koulutukset ovat mukana korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa 15.3. - 30.3.2023.  

Hakuohjeita

Tutustu kevään toiseen yhteishakuun tuleviin Kajaanin ammattikorkeakoulun YAMK-koulutuksiin Opintopolku.fi-palvelussa.

Ylempi AMK -tutkintoon johtavaan koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa. Hakulomake täytetään internetissä osoitteessa www.opintopolku.fi. Voit esittää haussa enintään kuusi hakutoivetta, jotka merkitset hakulomakkeelle mieluisuusjärjestykseen. Harkitse hakutoivejärjestys tarkkaan, koska hakuajan jälkeen hakutoivejärjestystä ei voi muuttaa. Hakija voi itse muuttaa hakutoiveitaan ja niiden järjestystä hakuajan päättymiseen asti. Hakija voi kuitenkin täydentää hakemustaan myös hakuajan päätyttyä, esimerkiksi työkokemustietojen osalta.

Hakulomakkeessa kysytään tietoja aikaisemmista tutkinto- ja työtodistuksista. Ota todistukset esille ja laske työkokemustiedot valmiiksi. Liitä hakulomakkeelle todistuksista skannatut kopiot tai laadukkaat kuvat hakuajan päättymiseen mennessä. Hakijan hakukelpoisuus YAMK-koulutukseen tarkistetaan liitteistä ja hakukelpoiset hakijat kutsutaan valintakokeeseen sähköpostitse.

Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes todistukset on tarkastettu. Mikäli tulet valituksi opiskelijaksi, ammattikorkeakoulu tarkistaa yhteishaussa käyttämäsi tutkinto- ja työtodistukset sekä mahdolliset lääkärintodistukset. Ammattikorkeakoulu voi purkaa valinnan, jos todistuksia ei toimiteta ammattikorkeakoulun ilmoittamassa määräajassa tai jos hakija on antanut itsestään virheellisiä tietoja.

Tutustu myös