Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön.
[Hyväksyn ehdot]
Etusivu / fi / Hakijalle / Hakeminen / Siirtohaku

Siirtohaku ja siirto-opiskelijat

Siirtohaussa voit hakea opiskelupaikan vaihtoa, jos olet aloittanut opinnot tutkintoon johtavassa koulutuksessa suomalaisessa ammattikorkeakoulussa ja haluaisit vaihtaa opiskelupaikkasi toiseen. 

Hae siirtohaussa, jos

  • haluat vaihtaa opiskeluoikeutesi saman tai läheisen alan opintoihin omassa korkeakoulussa ja/tai
  • haluat vaihtaa saman tai läheisen alan opintoihin toiseen korkeakouluun.

Ammattikorkeakoululaissa siirto-opiskelijalla tarkoitetaan opiskelijaa, joka siirtyy korkeakoulusta toiseen tai jonka opiskeluoikeus siirtyy korkeakoulun sisällä niin, että tutkintonimike vaihtuu.

 Opiskelija voi hakea siirtoa toisesta suomalaisesta korkeakoulusta Kajaanin ammattikorkeakouluun suorittamaan samaa tutkintoa/tutkintonimikettä samassa koulutusohjelmassa/koulutuksessa. Siirtoa voi hakea myös eri tutkintoon kuin se, mitä hakija on ollut lähtökorkeakoulussa suorittamassa, jolloin vastaanottava korkeakoulu määrittelee suoritettujen opintojen soveltuvuuden tavoitetutkintoon sekä vaadittavan opintomenestyksen. Kaikkiin koulutuksiin ei oteta siirtohakijoita.

Aikaisempi opiskeluoikeutesi päättyy, kun otat uuden opiskelupaikan vastaan siirtohaun jälkeen. Opintojen suoritusaika tai opintotukiaika eivät pitene. Opiskeluoikeusaika lasketaan siitä päivämäärästä, jolloin opiskelija on ottanut vastaan opiskelupaikan aikaisemmassa korkeakoulussa. Uuden tutkinnon tavoitteellisesta opiskeluajasta vähennetään se aika, jonka olet jo käyttänyt aloittamasi tutkinnon suorittamiseen. 

Siirtohakuja koskee normaali valintojen oikaisumenettely.

1. Siirtohaut toteutetaan opintopolussa, osoitteessa www.opintopolku.fi.

Hakulomakkeelle ladataan seuraavat liitteet:

  • ajan tasalla oleva virallinen opintorekisteriote, josta selviää tarvittava opintopistekertymä (AMK-opintoja 22 op/lukukausi tai 45 op/lukuvuosi (poislukien hyväksiluvut) tai YAMK-opintoja 15 op/lukukausi tai 30 op/lukuvuosi (poislukien hyväksiluvut).
  • opiskelutodistus, josta selviää käytetyt läsnä- ja poissaololukukaudet sekä niiden ajankohdat ja
  • mikäli sinulla on keskeneräisiä opintoja, joista ei ole vielä merkintää opintorekisteriotteessasi, toimita niiden osalta korkeakoulusi varmentama selvitys.

2. Siirtoa voi hakea alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa suorittava henkilö, jolla on opiskeluoikeus jossain toisessa suomalaisessa korkeakoulussa.
3. Siirtoanomuksen hyväksymisen edellytyksenä on, että hakija on ollut lähtökorkeakoulussa läsnäolevana opiskelijana pääsääntöisesti vähintään yhden vuoden.

4. Vastaanottava korkeakoulu määrittelee suoritettujen opintojen soveltuvuuden tavoitetutkintoon sekä vaadittavan opintomenestyksen.

 5. Opiskelijan tulee olla suorittanut uuteen tutkintoon sisällytettäviä opintoja vastaanottavan korkeakoulun määrittelemä opintopistemäärä.

 6. Hakijan tulee olla edistynyt aikaisemmissa opinnoissaan tavoitteellisesti.

 7. Hakijalla tulee olla riittävästi opintojen suoritusaikaa jäljellä. Vastaanottava korkeakoulu arvioi uuden tutkinnonsuoritusoikeuden mukaisen suoritusajan riittävyyden tutkinnon suorittamiseen. Arvioinnissa otetaan huomioon siirron perusteena olevan opiskeluoikeuden mukaiseen opiskeluun käytetty aika. Opiskelijan opinto-oikeusaika on alkanut kulua opiskelijan otettua paikan sitovasti vastaan edellisessä koulutuksessa, opinto-oikeusaika ei pitene tai ala alusta ammattikorkeakoulun vaihdoksen yhteydessä.

 8. Valinnassa huomioidaan opinnot, joiden suorittamisen hakija pystyy osoittamaan hakuvaiheessa. Hakija on suorittanut AMK-opintoja vähintään 22 op/lukukausi tai 45 op/lukuvuosi (poislukien hyväksiluvut) tai YAMK-opintoja 15 op/lukukausi tai 30 op/lukuvuosi (poislukien hyväksiluvut).

  9. Vastaanottava korkeakoulu voi järjestää tarvittaessa myös valinta/soveltuvuuskokeet.

Tarkemmat ohjeet hakemiseen ja liitteisiin löytyy Opintopolusta kunkin hakukohteen tiedoista. 

Kysy lisää KAMKin Hakijapalveluista, hakijapalvelut@kamk.fi.

Siirtohaun ja siirto-opiskelijavalintojen aikataulu

Hakuajat:
1. - 16.5. (syksyllä alkavat opinnot)
1. - 15.11. (tammikuussa alkavat opinnot)

Tulosten julkaisu viimeistään:
30.6. (syksyllä alkavat opinnot)
15.12. (tammikuussa alkavat opinnot)

Opiskelupaikan vastaanotto ja ilmoittautuminen KAMKin opiskelijaksi:
31.7. mennessä (syksyllä alkavat opinnot)
31.12. mennessä (tammikuussa alkavat opinnot)