Etusivu / fi / Palvelut työelämälle / Digioppimisen polku Kainuuseen, DOK-hanke

DOK  digioppimisen polku Kainuuseen 

Digitaalinen murros muuttaa opettajan työtä niin peruskoulussa, toisella asteella kuin korkea-asteella. Se tuo mukanaan myös mahdollisuuksia opetukseen. DOK-hankkeen tavoitteena on toteuttaa Kainuuseen digioppimisen polku, jossa eri kouluasteet kehittävät yhteistyössä digitaalista toimintaansa vastaamaan oppijoiden tarpeita entistä paremmin. 

Mitä hankkeen aikana tehdään? 

  • Kartoitamme digioppimisen nykytilannetta eri koulutusasteilla Kainuussa ja perehdymme muissa Pohjoismaissa rakennettuihin digioppimisen alueellisiin ratkaisuihin. Näin voimme lähteä kehittämään yhdessä omaa digioppimisen polkua Kainuun tarpeisiin.
  • Järjestämme työpajoja ja digimentoritoimintaa opettajille digipedagogiikan ja digimenetelmien osaamisen vahvistamiseksi. Hyvä digiosaaminen varmistaa tasavertaiset digitaidot oppijoille, mikä osaltaan mahdollistaa jatko-opinnot.
  •  Toteutamme koulutuksia johtajille ja esihenkilöille pedagogisen johtamisen tukemiseksi. Digioppimisen polun yhtenä kehittämiskohteena on johtamisosaaminen erityisesti koulujen ja oppilaitosten yhteisöllisyyden varmistamiseksi digitaalisissa oppimisympäristöissä.
  • Toteutamme esihenkilöille ja johdolle myös työpajoja digioppimisen polun tuomiseksi osaksi Kainuun alueen eri koulutusasteiden arkea.


Hanketta toteuttaa Kajaanin ammattikorkeakoulu. Mukana ovat seuraavat Kainuun kunnat: Hyrynsalmi, Kajaani, Paltamo, Puolanka, Ristijärvi, Sotkamo ja Suomussalmi. Koulutusorganisaatioista ovat mukana Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitos ja Kajaanin ammattikorkeakoulu. Hanke on Euroopan unionin osarahoittama (ESR+). DOK-hankkeen kokonaisbudjetti on  943 318 euroaToteutusaika: 1.10.2023-30.9.2025.

Jaana Tolonen
projektipäällikkö I KAMK 
jaana.tolonen@kamk.fi I 044 710 1631

DOK valkoinen.pnglogot.png

Työpajat ja koulutukset

Täältä löydät tulevat koulutukset ja työpajat. 

Digimentorit

Ajankohtaista tietoa digimentoritoiminnasta.