Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Kuudes kansainvälinen viikko käynnistyy Kajaanin ammattikorkeakoululla

Kuudes kansainvälinen viikko käynnistyy Kajaanin ammattikorkeakoululla

25.2.2019 8.00

Kajaanin ammattikorkeakoulun kansainvälinen viikko 25.2. – 1.3.2019 saattaa yhteen opettajia, muuta henkilökuntaa sekä opiskelijoita erityisesti eurooppalaisista yhteistyökorkeakouluista, mutta myös laajemmin muualta maailmasta. Kv-viikon teemoina tänä vuonna ovat mm. kulttuurienvälinen viestintä sekä kulttuurien ja monimuotoisuuden johtaminen. 

”Kv-viikon tavoitteena on tukea opiskelijoiden kotikansainvälistymistä, tarjota opettajille ja muulle henkilöstölle mahdollisuuksia verkostoitua yhteistyökorkeakoulujen kollegojen kanssa sekä tukea kansainvälisiä vaihtoja. Kv-viikko mahdollistaa kohtaamisia, joiden kautta voi syntyä uusia ideoita kansainvälisen yhteistyön lisäämiseksi vaikkapa TKI-hankkeiden muodossa,” toteaa Kajaanin ammattikorkeakoulun kv-päällikkö Meira Kaikkonen. 

Kuudetta kertaa järjestettävälle kv-viikolle saapuu noin 40 osallistujaa 15 eri maasta ja 23 eri korkeakoulusta. Uudenlaisen ripauksen tänä vuonna viikkoon tuo Luovin ja KAMKin kanssa yhteistyössä järjestettävä Pop-up-ravintola. Ammatillinen erityisoppilaitos Luovi sekä KAMKin liiketalouden opiskelijat yhdistävät voimansa ja luovat elämyksellisen tapahtuman aitoon toimintaympäristöön. Pop-up-ravintola on kansainvälinen kohtaamispaikka, jota on rakennettu talven aikana opiskelijoiden ja opettajien kanssa. Suomalaiset, kansainväliset ja vaihto-opiskelijat ovat työskennelleet yhdessä ainutlaatuisessa oppimisympäristössä osana koulujen opetusohjelmaa. Torstai-iltana vieraat pääsevät rentoutumaan cocktail-illallisella maistellen erilaisia sormiruokia, nauttimaan uusia elämyksiä ja kuulemaan tarinoita monikulttuurisessa ympäristössä. Tapahtumaa on sponsoroinut SMaakunta. 

Sairaan- ja terveydenhoidon viidettä kertaa järjestettävä kansainvälinen viikko tarjoaa tänä vuonna 3 intensiivikurssia: Use of Technology in Nurse Education (EBP 2019), Creative Solutions for Aging Populations and Their Informal Caregivers ja Smart Solutions for Wellbeing Development and Management. Kursseille osallistuu KAMKin omien opettajien ja opiskelijoiden lisäksi opettajia ja opiskelijoita KAMK:n yhteistyökorkeakouluista Saksassa, Belgiassa, Latviassa, Skotlannissa sekä Liettuassa. Intensiivikurssit tarjoavat sekä alemman että ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opiskelijoille mahdollisuuden työskennellä kansainvälisissä ryhmissä ja opettajille mahdollisuuden kansainväliseen tiimiopettajuuteen.

Lisätietoja
Kv-päällikkö Meira Kaikkonen, puh. 044 7101 617
Pop-up ravintola: Maarit Vuorinen & Elina Jääskeläinen, puh. 044 7101 657
Hoitotyön kv-viikko: Lehtori, kv-koordinaattori Jaana Härkönen, puh. 044 7101 028