Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Korkeakoulujen yhteishaku on alkanut

Korkeakoulujen yhteishaku on alkanut

18.3.2020 9.30

Korkeakoulujen yhteishaku syksyllä 2020 alkavaan tutkintoon johtavaan suomenkieliseen koulutukseen on alkanut. Yhteishaku päättyy ja nettihaku sulkeutuu 1.4.2020 klo 15.00. Yhteishaku ylempään AMK-tutkintoon johtavaan koulutukseen on samaan aikaan.

Kajaanin ammattikorkeakoulun ammattikorkeakoulututkintoon johtavassa koulutuksessa on tarjolla kevään toisessa yhteishaussa lähes 400 aloituspaikkaa tradenomi-, restonomi- ja insinöörikoulutuksessa sekä sairaanhoitaja-, terveydenhoitaja- ja liikunnanohjaajakoulutuksessa. AMK-tutkintoon johtavia koulutuksia on tarjolla sekä päivätoteutuksena että monimuotototeutuksena. 

Tänä keväänä ovat haussa myös syksyllä Raahessa aloittavat päivätoteutukset: peliala (tietojenkäsittelyn tradenomi AMK) sekä konetekniikka (insinööri AMK). Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan (insinööri AMK) moni-muotokoulutus on mahdollista aloittaa syksyllä Kajaanissa, Kuusamossa tai Raahessa, mikäli opiskelijamäärä on paikkakuntakohtaisesti vähintään noin 15 opiskelijaa.
Lisänä tämän kevään yhteishaussa on Sairaanhoitaja (AMK), Techno Nurse (monimuotototeutus), jossa keskitytään väljästi asutuilla alueilla toimivien sairaanhoitajien työn erityishaasteisiin. Koulutuksessa hyödynnetään KAMKin kehittämiä digitaalisia aihioita ja hoitotyön teknologiakokeiluja. Koulutuksessa tehdään yhteistyötä Kuhmon, Hyrynsalmen ja Puolangan kuntien kanssa.

Ylempään AMK-tutkintoon eli maisteritasoiseen tutkintoon johtavassa koulutuksessa aloituspaikkoja on haussa yli 100. KAMKissa YAMK-koulutusta on haussa tänä keväänä liiketalouden, tietojenkäsittelyn, liikunnan, matkailun, sosiaali- ja terveysalan sekä tekniikan aloilla. Tänä vuonna haussa on myös kaksi uutta ylempään AMK-tutkintoon johtavaa koulutusta. Kliininen asiantuntija, palliatiivinen hoitotyö (YAMK) -koulutuksessa vahvistetaan vaativan tason palliatiivisen hoidon osaamista sekä edistetään hoidon ja hoitotyön kehittämistä. Lisäksi Kuusamossa alkaa tradenomi (YAMK), liiketoiminnan kehittämisen ja johtamisen koulutus. 

Ylempi ammattikorkeakoulututkinto on korkeakoulututkinnon jatkotutkinto, joka antaa tutkinnon suorittaneille valmiudet oman alan vaativiin asiantuntija- ja johtotehtäviin. YAMK-tutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat suorittaneet ammattikorkeakoulun määrittelemän koulutukseen soveltuvan ammattikorkeakoulu- tai korkeakoulututkinnon, ja joilla on kertynyt vähintään kaksi vuotta asianomaisen alan työkokemusta korkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen. 

Korkeakouluihin haetaan yhdellä hakulomakkeella ja hakeminen tapahtuu internetissä osoitteessa www.opintopolku.fi. Hakukohteita voi hakulomakkeella olla enintään kuusi ja ne voivat olla sekä ammattikorkeakoulujen että yliopistojen koulutuksia. Kevään 2020 toisessa yhteishaussa todistusvalinta laajenee korkeakoulujen opiskelijavalinnoissa. KAMKissa opiskelijat valitaan todistusvalinnalla ja AMK-valintakokeella. Lisätietoja www.ammattikorkeakouluun.fi. 

Kajaanin ammattikorkeakoulussa on käynnissä myös erillishaku 18.3.-1.4.2020. Tässä haussa on mukana englanninkielinen liiketalouden koulutus, Master´s Degree in International Business Management.

Lue lisää Kajaanin ammattikorkeakoulun koulutustarjonnasta ja hakemisesta www.kamk.fi ja www.opintopolku.fi. 
   
Lisätietoja: 
KAMK Hakijapalvelut, 
hakijapalvelut(at)kamk.fi, 
puh. 044 7101 648 tai puh. 044 7101 229