Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijoille URA-säätiön opiskeluapurahaa

Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijoille URA-säätiön opiskeluapurahaa

15.12.2022 9.00

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) on jakanut opiskeluapurahat 210 urheilijalle lukuvuodelle 2022-2023.
 
Apurahojen saajien joukossa on Kajaanin ammattikorkeakoulun (KAMK) opiskelijoita useasta eri lajista. Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijoista apurahaa ovat saaneet Riikka Honkanen, Ville-Petteri Saarela, Aapo Viippola, Anni Alakoski, Miro Karppanen, Vilma Nissinen ja Henri Liipola.
 
”On erittäin tärkeää, että urheilijat voivat luoda kaksoisuraa. URA-säätiön tuki on merkittävä apu ja olemme erittäin iloisia, että oppilaitoksessamme opiskelevat urheilijat ovat hakeneet ja saaneet apurahaa”, toteaa KAMKin projektipäällikkö Essi Fonselius.
 
Kajaaniin ammattikorkeakoulussa opiskelee tällä hetkellä useita urheilijoita ja (tällä hetkellä) heitä on KAMKin ja Jyväskylän yliopiston yhteistyössä järjestämässä liikuntateknologian koulutuspolussa 22. KAMK pyrkii omalla toiminnallaan tukemaan urheilun ja opiskelun yhdistämistä mm.järjestämällä opiskelun mahdolliseksi myös harjoitus- ja kilpailukaudella.
 
URA-säätiön opiskeluapurahalla halutaan mahdollistaa tutkinnon suorittaminen tukemalla urasiirtymävaiheessa olevien urheilijoiden kouluttautumista uuteen ammattiin sekä helpottamalla nuorten urheilijoiden siirtymistä jatko-opintoihin toisen asteen koulutuksen jälkeen. Säätiö jakaa vuosittain opiskeluapurahoja kansainväliseen menestykseen tähtäävien tai aktiiviuransa jo päättäneiden huippuurheilijoiden ammattiin valmistavaan ja tutkintoon tähtäävään opiskeluun.
 
Lisätietoja:
Essi Fonselius
Puhelin 040 626 5316