Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Kajaanin ammattikorkeakoulu alkaa kouluttaa ensihoitajia

Kajaanin ammattikorkeakoulu alkaa kouluttaa ensihoitajia

28.2.2023 13.00

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Kajaanin ammattikorkeakoululle uuden ensihoitajan (AMK) -tutkinnon koulutusvastuun ja KAMK alkaa kouluttaa uusia ensihoitajia vuodesta 2024 alkaen. Uudessa koulutuksessa aloittaa vuosittain 20 opiskelijaa.


”Olemme erittäin iloisia uudesta ensihoitajan koulutusvastuustamme. Tällä vastataan sekä opiskelijoiden kiinnostukseen että Suomen tarpeisiin. Olemme viime vuosina vahvistaneet sosiaali- ja terveysalan koulutustamme laajalla rintamalla ja saaneet sitä myötä myös uusia koulutusvastuita”, toteaa rehtori Matti Sarén.

Uusi ensihoitajan koulutus vastaa alueen lisääntyvään hoidontarpeeseen erityisesti väestörakenteen ja pitkien välimatkojen vuoksi. Koulutusvastuu on osa ministeriön itäisen Suomen elinvoiman vahvistamista.

Tämän lisäksi KAMK sai myös 25 lisäpaikkaa sosionomi (AMK) -tutkintoon ja vahvistaa näin alan osaajien määrää.

Kajaanin ammattikorkeakoulu on pitkään pyrkinyt vastaamaan alueen kasvavaan ammattilaisten tarpeeseen ja luonut sekä kehittänyt koulutuksia alueen työvoimatarpeet huomioiden. Hyvinvointialueella tarvitaan monipuolista osaamista kuten sairaanhoitajia, sosionomeja, ensihoitajia, insinöörejä, tradenomeja jne. Samalla korostuu myös työelämän yhteiskehittäminen, jossa korkeakoululla on merkittävä rooli.

Lisätietoja:
Rehtori 
Matti Sarén
matti.saren@kamk.fi
p. 044 7101 600

Osaamisaluejohtaja 
Minna Hökkä
minna.hokka@kamk.fi
p.044 715 7078