Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / KPO lahjoittaa juhlavuotensa kunniaksi 12 000 euroa Kajaanin ammattikorkeakoululle

KPO lahjoittaa juhlavuotensa kunniaksi 12 000 euroa Kajaanin ammattikorkeakoululle

KPO_lahjoitus_2.jpg
18.12.2018 14.06

KPO-konserni lahjoittaa 120-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi Kajaanin Ammattikorkeakoululle 100 € jokaista vuottaan kohden eli yhteensä 12 000 €. Lahjoitus suunnataan luonnontieteiden alalle eli opiskelijoille, jotka valmistuvat tietojenkäsittelyn tradenomeiksi. KPO haluaa lahjoituksella tukea Kajaanin Ammattikorkeakoulun työtä Kainuun hyväksi. Lahjoitus ammattikorkeakoululle on konkreettinen tapa toteuttaa KPO:n arvoja ja olla mukana tukemassa osaamisen kehittämistä toiminta-alueella. 

KPO-konserniin kuuluvat Kaisanet ja Herman IT tekevät tiivistä yhteistyötä Kajaanin Ammattikorkeakoulun kanssa ottamalla opiskelijoita harjoitteluun ja tarjoamalla opinnäytetöitä. Lisäksi opiskelijoita on rekrytoitu Herman IT:n konesalitiimiin. Puhelinyhteyksiä toimittavasta yhtiöstä on 120 vuoden aikana kehittynyt osuuskunta, joka KPO-konsernina tarjoaa monipuolisia ja laadukkaita tieto- ja viestintäpalveluita. Perustehtävän mukaisesti KPO on olemassa asiakkaitaan ja toimialuettaan varten, ja toimintaa ohjaa vahvasti paikallisuus sekä vastuullisuus. 

”Lahjoitus on merkittävä tunnustus tekemällemme työlle osaajien ja osaamisen tuomiseen Kainuuseen,” kertoo rehtori Matti Sarén. ” Otamme lahjoituksen nöyrästi ja samalla ylpeänä vastaan. KPO on tärkeä kumppani Kajaanin ammattikorkeakoululle nyt, sekä tulevaa tekoälyyn ja koneoppimiseen painottuvaa insinöörikoulutusta ajatellen”, Sarén toteaa.

Lakimuutoksen myötä ammattikorkeakouluilla on mahdollisuus kerätä varoja toimintansa tukemiseen. Valtio on varannut ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen 24 miljoonaa euroa vuodelle 2018. Vastinrahoitusta jaetaan suhteessa ammattikorkeakoulujen keräämään yksityiseen pääomaan, joten 31.12.2018 mennessä tehtyjen lahjoituksien hyöty monikertaistuu. Helmikuun lopussa voimaan tullut rahankeräyslupa on voimassa vuoden 2019 loppuun asti, joten Kajaanin ammattikorkeakoulun varainkeruukampanja jatkuu myös ensi vuonna.Lisätietoja:
Matti Sarén
rehtori
p. 044 7101 600
matti.saren@kamk.fi