Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / KAMKin koulutukset esittäytyvät vuotuisessa Avoimet ovet -tapahtumassa

KAMKin koulutukset esittäytyvät vuotuisessa Avoimet ovet -tapahtumassa

4.10.2018 10.36

Kajaanin ammattikorkeakoulun Avoimet ovet -tapahtumaa vietetään tänä vuonna jo 13. kertaa.  Tapahtuma järjestetään keskiviikkona 10.10.2018 klo 8–15 ja esillä ovat koulutusten lisäksi eri palvelut ja toiminnot, joita opiskelija kohtaa opiskeluvuosiensa aikana.

Koulutusten esittelyt on sijoitettu eri puolille kampusta kolmeen eri rakennukseen. Vierailijat pääsevät tutustumaan esim. virtuaaliseen todellisuuteen VR-labrassa, robottien toimintaan konetekniikan koulutuksen tiloissa, pelien tekemiseen sekä Esports Business -opintoihin. Päivän aikana esittäytyy myös syksyllä 2019 alkava insinöörikoulutus; datasta tekoälyyn. 

Piha-alueelle pystytetään myös KOTA, jossa voi muun muassa tutustua matkailun opiskelijoiden toimintaan, kokeilla monenlaisia aktiviteetteja sekä maistella pieniä herkkuja. 

Taito 2 -rakennuksessa vieraita vastassa ovat hoivarobotit Zora ja Paro. Vierailijat pääsevät tutustumaan sosiaali- ja terveysalan koulutusten simulaatiotiloihin ja halutessaan voivat seurata työskentelyä leikkaussalissa.  Vierailijat pääsevät myös testaamaan älykästä liikuntasalia, jossa voi kilpailla liikunnallisten pelien merkeissä.

Avoimet ovet -tapahtumaan on kutsuttu opintojensa loppuvaiheessa olevia toisen asteen opiskelijoita Kainuusta, Koillismaalta, Keski-Suomesta, Pohjois-Pohjanmaalta sekä Pohjois-Karjalasta ja Ylä-Savosta. Paikalle odotetaan noin 1000 kävijää. 

Kajaani ammattikorkeakoulu tarjoaa jo useita eri väyläopintoja toiseen asteen opiskelijoille. Väyläopinnot ovat opintoja, jotka edistävät opiskelijoiden joustavaa siirtymistä ammatilliselta toiselta asteelta ammattikorkeakouluun. Elokuusta alkaen KAMK ja Karelia-ammattikorkeakoulu ovat tarjonneet opintoja myös eRiveria-verkko-opistossa. Nyt tarjolla on myös ns. kurkistusopintoja, joiden kautta toisen asteen opiskelijan mahdollisuus lyhyiden opintokokonaisuuksien avulla tutustua ammattikorkeakouluopintoihin toisen asteen opintojen aikana.

Avoimet ovet -tapahtuman järjestelyissä ovat keskeisessä roolissa KAMKin opiskelijat ja ohjaavat opettajat. Opiskelijaryhmät suunnittelevat itse tapahtuman sisältöjä ja toimivat mm. esittelijöinä päivän aikana. 

Lisätietoja KAMKin Avoimet ovet -tapahtumasta
Airi Meriläinen, opintoasiainpäällikkö, 
puh. 044 7101 618, airi.merilainen(at)kamk.fi