Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / KAMK paransi hakutulostaan viime vuodesta - liikunnanohjaajakoulutus edelleen suosituin hakukohde

KAMK paransi hakutulostaan viime vuodesta - liikunnanohjaajakoulutus edelleen suosituin hakukohde

2.4.2020 12.55

Korkeakoulujen valtakunnallinen kevään toinen yhteishaku päättyi keskiviikkona 1.4. Kajaanin ammattikorkeakouluun (KAMK) haki 741 ensisijaista hakijaa ja kaikkiaan hakijoita oli lähes 2700. KAMKiin hakeneiden määrä nousi viime vuodesta. Viime vuonna hakijoita oli noin 2000 ja ensisijaisia hakijoita oli 570.
 
KAMK tarjosi haussa 476 aloituspaikkaa ja yhteensä 26 hakukohdetta viidellä eri koulutusalalla: matkailu- ja ravitsemisalalla, sosiaali- ja terveysalalla sekä liikunnan, liiketalouden ja tekniikan aloilla.
 
Suosituin hakukohde oli liikunnanohjaajakoulutus (päivätoteutus), joka jatkoi suosiotaan aikaisempien vuosien tapaan. Viime vuosista suosiotaan kasvatti erityisesti terveydenhoitajakoulutus. Koulutukseen kaikkia hakijoita oli 8,5 kertainen määrä, kun vastaavasti viime vuonna hakijoita oli 5,6 kertaisesti. Myös kevään haussa ollut liiketalouden monimuotototeutus keräsi hyvin hakijoita.
 
Ylempi AMK -tutkinnoista parhaiten menestyivät Teknologiaosaamisen johtamisen YAMK-koulutus sekä Kuusamossa järjestettävä Tradenomi YAMK -koulutus. Teknologiaosaamisen johtamisen koulutukseen (Insinööri YAMK) haki kaikkiaan yli nelinkertainen määrä aloituspaikkoihin nähden ja ensisijaisia hakijoita oli 3,3 kertainen määrä.
 
Korkeakoulujen kevään toisen yhteishaun todistusvalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 27.5.2020. Näissä poikkeusoloissa valintakokeiden kansallisesta toteutuksesta tiedotetaan lähiaikoina. Nykyisen tiedon mukaan lopulliset opiskelijavalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 8.7.2020. Opiskelijaksi hyväksyttyjen tulee ottaa opiskelupaikka vastaan ja ilmoittautua korkeakouluopiskelijaksi viimeistään 15.7.2019 klo 15.00 mennessä.
 
 
Lisätietoja: 
Rehtori Matti Sarén
Puh. 044 7101 600, matti.saren(at)kamk.fi
 
Hakijapalvelut
puh. 044 7101 648, hakijapalvelut(at)kamk.fi