Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / KAJAANIN AMMATTIKORKEAKOULUN VARAINHANKINTA ON KÄYNNISTYNYT

KAJAANIN AMMATTIKORKEAKOULUN VARAINHANKINTA ON KÄYNNISTYNYT

8.5.2018 15.00

OP Kainuu, OP Kuhmo ja OP Ylä-Kainuu lahjoittavat yhdessä 100 000 € ja haastavat muut yritykset ja muut toimijat kampanjaan.
 
Kainuussa toimivat Kainuun Osuuspankki, Kuhmon Osuuspankki ja Ylä-Kainuun Osuuspankki ovat päättäneet lahjoittaa yhdessä Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy:lle 100.000 euroa.
 
Strategiaan kirjatun perustehtävän mukaisesti osuuspankki on olemassa asiakkaitaan ja toimialuettaan varten. Osuuspankit luovat kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia koko toimintaympäristölleen. Toimintaa ohjaavat vastuullisuus ja yhdessä menestyminen.

Lahjoitus ammattikorkeakoululle ilmentää konkreettisesti osuuspankin arvojen ja perustehtävän yhteiskuntavastuullista toteut-tamista. Kainuun menestyksen kannalta on keskeisen tärkeää jatkossakin ylläpitää ja kehittää korkeaa osaamista ja henkistä pääomaa, kertovat osuuspankkien edustajat.

Haluamme lahjoitusvaroilla tukea yleisesti Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy:n menestymistä ja pitkäjännitteistä työtä Kainuun hyväksi. Toivomme lahjoituksen osaltaan myös varmistavan korkeakoulutuksen säilymisen Kajaanissa ja Kainuussa. Osuuspankit kannustavat kaikkia kainuulaisia toimijoita mukaan Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy:n lahjoitusvarainkeräykseen.

”Lahjoitus on erittäin merkittävä tunnustus tekemällemme työlle osaajien ja osaamisen tuomiseen Kainuuseen,” kertoo rehtori Matti Sarén. ”Osuuspankit ovat rohkeasti avanneet kampanjan. Otamme lahjoituksen nöyrästi ja samalla ylpeänä vastaan. Osuuspankki on tärkeä ja hyvä kumppani ammattikorkeakoulullemme”, Sarén toteaa. 

Kajaanin ammattikorkeakoulussa varainkeruutuottoja ohjataan opiskelijan yrittäjyysosaamisen kehittämiseen, innovaatio- ja elinkeinotoiminnan tukemiseen sekä elinvoimaisuuden edistämiseen. Hankituilla varoilla kehitämme myös yritysyhteistyötä, ura- ja rekrytointipolkua, kansainvälisiä koulutuksia sekä opetus- ja tutkimusinfrastruktuuria. ”Tämä lahjoitus mahdollistaa kehit-tämistoimet ja avaukset, joita tarvitaan alueemme menestyksen takaamiseen ja uuden luomiseen”, Sarén jatkaa.  

Lakimuutoksen myötä ammattikorkeakouluilla on mahdollisuus kerätä varoja toimintansa tukemiseen. Valtio on varannut am-mattikorkeakoulujen pääomittamiseen 24 miljoonaa euroa vuodelle 2018. Vastinrahoitusta jaetaan suhteessa ammattikorkea-koulujen keräämään yksityiseen pääomaan, joten 31.12.2018 mennessä tehtyjen lahjoituksien hyöty monikertaistuu. Helmi-kuun lopussa voimaan tullut rahankeräyslupa on voimassa vuoden 2019 loppuun asti, joten Kajaanin ammattikorkeakoulun varainkeruukampanja jatkuu myös ensi vuonna.  

Lahjoitukset ovat vastikkeettomia, mutta yli 10 000 euron lahjoitukset voi halutessaan kohdentaa tietylle koulutusalalle. Yli 850 euron lahjoitukset ovat lahjoittajalle verovähennyskelpoisia.

Lue lisää varainhankintakampanjastamme 
    

Lisätietoja: 
Matti Sarén
rehtori ja toimitusjohtaja
p. 044 7101 600
matti.saren@kamk.fi