Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Hakuaika rakennus-ja yhdyskuntatekniikan koulutukseen lähestyy

Hakuaika rakennus-ja yhdyskuntatekniikan koulutukseen lähestyy

18.8.2017 11.15

Raahessa aloitetaan Kajaanin ammattikorkeakoulun järjestämänä tammikuussa 2018 rakennusinsinöörin tutkintoon tähtäävä koulutus. Infotilaisuus koulutuksesta ja syksyn yhteishausta 22.8. Koulutuskeskus Brahessa.

KOULUTTAUTUNEIDEN TYÖLLISTYMISMAHDOLLISUUDET ALUEELLA ERINOMAISET

Raahen seudun rakennusalan yrityksillä on jo pitkään ollut haasteita löytää työvoimaa mm. työnjohdollisiin tehtäviin ja tämä kehitys suurten ikäluokkien siirtyessä eläkkeelle vain pahenee. ”Tällä hetkellä työttömänä työnhakijana ei ole seutukunnan alueella käytännössä lainkaan rakennusalan korkeakoulutettuja työnhakijoita”, kertoo asiantuntija Marko Salmela Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimiston työnvälitys- ja yrityspalvelusta. Täystyöllisyys on sinänsä positiivinen asia, mutta ”työvoimareservin puuttuminen kokonaan vaikuttaa yritysten toimintamahdollisuuksiin” jatkaa Salmela.

Monimuotoisena toteutettu koulutus on Salmelan mukaan työssä olevalle loistava mahdollisuus kehittää itseään ja edetä urallaan. ”Alkava koulutus on hyvä tilaisuus myös alan vaihtoa suunnitteleville. Työelämän vaatimukset muuttuvat ja kasvavat jatkuvasti kiihtyvällä tahdilla, joten monialainen osaaminen on jatkossa entistä tärkeämpää.” Esimerkiksi taustalla oleva vahva tietotekninen osaaminen voi olla suuressa arvossa rakennusalan ammattilaiseksi kouluttautuessa ja mahdollistaa räätälöityjen työnkuvien rakentamisen. ”Yritykselle oman henkilökunnan jatkokouluttaminen on aina investointi yrityksen tulevaisuuteen” Salmela muistuttaa.

VALMENNUSKURSSILLE ILMOITTAUDUTTU INNOKKAASTI
Raahe-opisto tarjoaa mahdollisuuden osaamisen päivittämiseen. Pääsykokeiseen valmentava kurssi on kerännyt ilmoittautuneita jo hienoisesti yli odotusten, kertoo Raahe-opiston rehtori Ritva Mattila: ”Naisten ja miesten osuus on tällä hetkellä melkeinpä tasan. Tyypillisin kurssilainen on noin 40 – vuotias työssä käyvä henkilö jolla on toisen asteen koulutus, muutamilla on jo korkeakoulututkinto taskussaan.” Raahe-opistossa toivotaan erityisesti työttömien vielä innostuvan kurssista, nyt ilmoittautuneissa heitä on alle 5. 24.8. alkavalle kurssille voi edelleen ilmoittautua Raahe-opiston sivuilla.


RAAHE RAKENTAA PITKÄLLE TULEVAISUUTEEN
Raahen kauppakamariosaston puheenjohtaja ja ohjelmistoyhtiö ResComin toimitusjohtaja Raimo Seikkala pitää osaavan työvoiman saatavuutta elintärkeänä talousalueen yritysten ja niiden työpaikkojen kasvun vauhdittamisessa. Rakennusalan insinöörikoulutus varmistaa osaltaan laadukasta rakentamista Raahen talousalueella. Seikkala tiivistää tulevaisuuden osaajatarpeita: ”Ammattikorkeakoulutuksen käynnistäminen Raahen talousalueella on välttämätöntä, sillä lähivuosina tullaan alueella työllistämään paikallisia korkeakoulutettuja osaajia rakennusalan lisäksi myös metalliteollisuuden, digitalisaation, terveydenhuollon ja palvelualojen tarpeisiin.”

22.8. INFOTILAISUUDESSA KATSAUS MM. TYÖLLISTYMISMAHDOLLISUUKSIIN JA YRITYSYHTEISTYÖHÖN

Ajankohtaisen katsauksen koulutukseen tarjoaa Kajaanin AMK:sta koulutuspäällikkö Jari Kähkönen, sekä preppauskurssiin kurssin opettaja DI Timo Pieskä. Rakennusteollisuuden yleistilanteesta ja työllistymisnäkökulmista kertovat Rakennusteollisuus RT:n aluepäällikkö Juha Mäntynen, Miilukangas Oy:n tj Pekka Miilukangas ja Rakennus Miilukangas Oy:n tj Kalevi Niskala. Marko Salmela Pohjois-Pohjanmaan TE-toimistosta on paikalla vastaamassa oman vastuualueensa kysymyksiin. Tervetuloa kuulemaan minkälaisia yhteistyömahdollisuuksia tarjoutuu yrityksille jo opintojen aika.

Tärkeitä päivänmääriä:

22.8.Koulutusinfo Koulutuskeskus Brahe ammattiopiston auditorio Tervahovinkatu 2 klo 16.00
24.8. Valintakokeeseen valmentava preppauskurssi alkaa Raahe-opistossa - Preppauskurssille ilmoittautuminen: www.opistopalvelut.fi/raahe
6.−20.9. Syksyn AMK yhteishaku
3.11. Valintakokeet Raahessa ja Kajaanissa
8.1.2018 Opinnot alkavat


Lisätiedot: Raahe-opisto Ritva Mattila ritva.mattila@raahe.fi
KAMK rakennus- ja yhdyskuntatekniikka Jari Kähkönen 044 710 1303 jari.kahkonen@kamk.fi
Koulutuskeskus Brahe Jaana Ritola 050 325 6413 jaana.ritola@raahenedu.fi
Preppauskurssille ilmoittautuminen: www.opistopalvelut.fi/raahe