Opiskelijavaihto ulkomaille

Seikkailunhalu, uteliaisuus, maailmankuvan avartaminen, kielitaidon kohentaminen - olkoon syy mikä tahansa, ulkomaille lähteminen kannattaa. Vaihdon aikana tutustut uuteen kulttuuriin, opit kieltä ja saat uusia kontakteja, joista voi olla hyötyä valmistumisen jälkeen. Vaihto kehittää myös ammatillista osaamistasi ja valmiuksiasi toimia kansainvälistyvässä työelämässä. 

Ulkomailla opiskelu on osa kotimaista tutkintoasi, joten ajallisesti sen ei pitäisi pitkittää opiskeluaikaasi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kunkin opiskelijan kanssa sovitaan ulkomailla suoritettavista opinnoista (Learning Agreement) ja niiden hyväksilukemisesta ennen vaihtoon lähtemistä.  Vaihtoon voit lähteä aikaisintaan ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen.

Minne voi lähteä? 

Opiskelijavaihtoon osallistuminen KAMK:n yhteistyökorkeakoulua käyttäen on sinulle helpoin, taloudellisin ja tehokkain vaihtoehto. KAMK:n yhteistyökorkeakoulujen kanssa on sovittu, että ne eivät peri sinulta lukukausimaksuja ja että ne auttavat sinua vaihtoon liittyvissä asioissa. Jokaisella koulutuksella on omat yhteistyökorkeakoulunsa. Voit myös käyttää jonkin muun korkeakoulun tarjoamaa vaihtomahdollisuutta tai etsiä opiskelupaikan itse.

Lue lisää opiskelijavaihdosta intranet-sivuiltamme (vaatii sisäänkirjautumisen).