Etusivu / fi / Opiskelijalle / KAMK kaura urapalvelut

kaura urapalvelut logo.png

Kaura urapalvelu tarjoaa opiskelijoille ja työnantajille kohtaamispaikan!

Työnantaja voi julkaista kaura urapalvelussa opiskelijoille sopivia työ- ja harjoittelupaikkoja sekä opinnäytetyö- ja projektiaiheita. Yritys voi myös etsiä palvelusta uusia osaajia ilman ilmoituksen julkaisemista haavi -toiminnon avulla.

Opiskelija ja alumni voi luoda kaura urapalveluun oman profiilin, jonka perusteella saa palvelusta itselleen sopivia työpaikkaehdotuksia ja voi hakea itseään kiinnostavia työ- ja harjoittelu-, opinnäytetyö- ja projektimahdollisuuksia.

Projektit välilehdeltä on mahdollista julkaista uusia projektialoitteita sekä etsiä niille tekijöitä ja yhteistyökumppaneita.

Kaura urapalvelun käyttämä Tiitus -sovellus tarjoaa opiskelijoille ja työnantajille alustan koko rekrytointiprosessia varten. Kauran kautta hoituu niin itse hakemus kuin viestintä työnantajan ja hakijan välillä. HUOM! Myös KAO käyttää Tiitusta, joten työnantajat tavoittavat yhdellä yritysprofiililla niin toisen asteen kuin korkeakouluasteenkin opiskelijat!

Kaura palvelun käyttö on opiskelijalle, alumnille ja yrityksille maksutonta!

Vinkkejä työnhakuun ja urasuunnitteluun

Mistä etsiä töitä?

KAMK kaura urapalvelu

Lataa puhelimeesi Tiitus -sovellus, liity KAMK kaura toimialueeseen ja luo oma profiili, niin pääset käsiksi Kainuun alueen yritysten julkaisemiin työ- ja harjoittelupaikka sekä projekti- ja opinnäytetyömahdollisuuksiin.

Panosta hyvän ja kattavan profiilin rakentamiseen, sillä myös työnantajilla on mahdollisuus etsiä palvelun haavi -toiminnon kautta itseään kiinnostavia osaajia!

Voit toimia KAMK kaura- urapalvelun kautta myös kevytyrittäjänä!

Jobiili

Sosiaali- ja terveysalan harjoittelupaikat julkaistaan ja varataan Jobiili -palvelussa.

Te-palvelut

Te-palveluiden avoimet työpaikat löytyvät kaura-palvelusta ja te-palveluiden omilta sivuilta.

Kuntarekry

Kuntien ja julkisen sektorin työpaikkoja löytyy kuntarekry -palvelusta.

Games Jobs Finland

Pelialan avoimia työpaikkoja kannattaa katsella Games Jobs Finland -sivulta.

Piilotyöpaikat ja verkostoituminen

Älä unohda piilotyöpaikkoja!

Voit lähestyä kiinnostavia yrityksiä ja organisaatioita myös suoraan avoimella hakemuksella tai verkostoitumalla oman alan ihmisiin esim. Linkedinin välityksellä.

Nykyisin vain neljäsosa työllistyy vastaamalla työpaikkailmoitukseen ja suurin osa työpaikoista löytyy ns. piilotyöpaikkojen kautta.  Verkostoituminen on hyvä tapa löytää piilotyöpaikkoja. Ammatillinen verkostoituminen kannattaa aloittaa jo opiskeluaikana. Hyviä verkostoitumiskanavia ovat messut, seminaarit, verkostoitumis-iltatapahtumat ja erilaiset sosiaalisen median alustat kuten Linkedin.

Laatu korvaa määrän - eniten hyötyä saat, kun hankit oman uran kannalta laadukkaita kontakteja. Samalla kun haet itse apua työllistymiseen verkostoista, ole myös valmis auttamaan muita: Jaa tietoa ja esittele ihmisiä toisilleen.

Visit KAMK

KAMKissa järjestetään syksyisin Visit KAMK tapahtuma, joka on yhdistelmä Kajaanin Ammattikorkeakoulun avoimia ovia, koulutusesittelyitä sekä ura ja rekry -messuja. Ura ja rekry -messuilla sinulla on erinomainen mahdollisuus tutustua ja verkostoitua alueen työnantajien kanssa, sekä saada vinkkejä omaan urasuunnittelun ja työllistymisen tueksi. Tule mukaan kuulolle, ota rohkeasti yhteyttä työelämän edustajiin ja kysy heiltä mieltäsi askarruttavista asioista!

Uravalmennus

Työelämään.fi

Lue vinkkejä työnhakuun, hyvään työsopimukseen, työlainsäädäntöön ym. liittyen Työelämään.fi -sivustolta.

Momentum uravalmennus

Momentum -hanke tarjoaa laadukkaita ja monipuolisia urapalveluista maksutottomasti pohjoissuomalaisille korkeakoulutetuille. Lue lisää ja liity valmennuksiin osoitteessa: momentumweb.fi

Urasuunnittelu

Urasuunnittelun lähtökohtana olet sinä ja sinun tulevaisuudentoiveesi. Urasuunnittelu on tietoista ja tavoitteellista toimintaa ja se on koko opiskelun ja työelämän ajan kestävä prosessi. Tärkeää urasuunnittelussa on oma asenne.

Työnhaun lähtökohtana on hyvä itsetuntemus. On tärkeää tietää, minkälaista osaamista itsellä on ja millaista osaamista voi tarjota työnantajille. Itsetuntemuksen lisäksi sinun on tunnettava työmarkkinat ja oman alan työllisyystilanne, mitä mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja sinulla on. Tutki, mieti, pohdi ja ota selvää sekä laadi konkreettinen toteuttamissuunnitelma, miten toteutat suunnitelman ja pääset päämäärääsi.

Kurkista myös töissä.fi sivustolta, millaisia mahdollisuuksia koulutuksesi sinulle tarjoaa!

Pääset urasuunnittelussasi hyvään alkuun KAMK kaura urapalvelun kautta. Lataa puhelimeesi Tiitus -sovellus, liity KAMK kaura toimialueeseen ja aloita oman profiilin luominen jo heti opiskelujen alussa!

Yrittäjyys
Yritystoiminnan aloittaminen on yksi vaihtoehto työllistymiseen. Yritystoiminnan voi aloittaa myös sivutoimisena vaikka esimerkiksi opiskelun ohella. KAMK kaura urapalvelussa on mahdollista ottaa käyttöön kevytyrittäjyys -toiminto, josta löytyy myös laskutuspalvelu.

Voit saada apua ja tukea yritystoiminnan aloittamiseen KAMKin yrityskiihdyttämön kautta.

Tutustu myös Koodeja naisyrittäjyyteen - sekä Ideasta bisnekseksi-hankkeisiin.
Alumnien uratarinat

KAMKista jo valmistuneiden opiskelijoiden eli alumnien uratarinat voivat auttaa hahmottamaan omia uramahdollisuuksia.

Tutustu KAMKin alumnien kirjoittamiin uratarinoihin alumnitoiminnan verkkosivuilla ja kysele rohkeasti KAMKissa vierailevilta alumneilta ja työelämän edustajilta vinkkejä työllistymiseen ja urasuunnitteluun!

Tule myös valmistuttuasi mukaan alumnitoimintaan ja auta uusia opiskelijoita opinnoissa, urasuunnittelussa ja verkostoitumisessa!

Työhakemus, CV ja ansioluettelo

Työhakemus
Työpaikkahakemuksella tavoittelet kutsua työpaikkahaastatteluun. Hakemuksella vakuutat työnantajan siitä, että sinulla on osaamista, mitä työtehtävässä tarvitaan.

Jos pystyt käyttämään samaa hakemusta usean työn hakemiseen, niin se on huono! Hyvä hakemus vastaa aina työnantajan jättämään työpaikkailmoitukseen ja toimitetaan työnantajan toivomalla tavalla ja toivomassa muodossa (sähköposti, rekrytointisivusto/-sovellus, pdf., video, jne.).
CV ja Ansioluettelo
Ansioluettelo tai CV liitetään usein työpaikkahakemuksen liitteeksi. Ansioluettelossa kuvaat koulutustasi, kokemustasi, osaamistasi ja urasuunnitelmiasi. Ansioluettelo ja työhakemus täydentävät toisiaan.
Portfolio

Portfoliolla tuot konkreettisesti esiin omaa ammatillista osaamistasi. Portfolion voit rakentaa eri tavoin ja eri aloilla on erilaiset suositukset ja vaatimukset portfoliolle. Portfolio voi olla niin paperinen kuin sähköinenkin.

Portfolion kasaaminen kannattaa aloittaa jo opiskeluaikana esimerkiksi kuvaamalla ja esittelemällä tekemiäsi opiskeluprojekteja. Voit aloittaa oman osaamisprofiilin rakentamisen kaura urapalvelussa.

Kun kaipaat neuvoa ja tukea urasuunnitteluun tai työhakemusten, CV:n ja portfolion laadintaan, niin tutustu ensin Momentum -hankkeen tarjoamiin koulutuksiin. Voit myös ottaa yhteyttä: kaura@kamk.fi ja sopia henkilökohtaisen tapaamisen.

Kysy lisää

Kajaanin Ammattikorkeakoulun urapalvelut: kaura@kamk.fi

Henna Huusko
Opintoasiainsuunnittelija
Urapalvelut & Alumnitoiminta
henna.huusko@kamk.fi
+358 40 352 9091
Irna Imamovic-Tokalic
Projektiasiantuntija
Kansainvälisten opiskelijoiden työllistyminen Kainuuseen (KOTKA) -hanke
irna.imamovic-tokalic@kamk.fi
+358 40 569 2241