Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Kansainvälinen tunnustus palliatiivisen hoidon kehittämiselle - Minna Hökkä on nimitetty kansainväliseen Pioneer Nurse -ohjelmaan

Uutisarkisto

Kansainvälinen tunnustus palliatiivisen hoidon kehittämiselle - Minna Hökkä on nimitetty kansainväliseen Pioneer Nurse -ohjelmaan

Lehtori Minna Hökkä.
21.12.2020 12.15


WHO nimesi vuoden 2020 sairaanhoitajan ja kätilön juhlavuodeksi. Samaan aikaan on vietetty myös Florence Nightingalen syntymän 200 -vuotismerkkipäivää. Näiden kunniaksi käynnistettiin globaali Pioneer Nurse -ohjelma St. Christopher Hospicen johdolla.  Ohjelman tavoitteena on kehittää globaali palliatiivisen hoidon pioneerihoitajien yhteisö, luoda tulevaisuuden palliatiivisen hoitotyön malli sekä luoda verkostoja palliatiivisen hoitotyön tueksi ja osaamisen vahvistamiseksi. 

Maailmanlaajuisen haun tuloksena ohjelmaan valittiin 30 hoitajaa eri maista. Kajaanin ammattikorkeakoulun lehtori  Minna Hökkä valittiin Suomesta ohjelman jäseneksi. Perusteluina valinnalle oli kansallinen vetovastuu palliatiivisen hoidon koulutuksen moniammatillisessa kehittämisessä, sosiaali- ja terveysministeriön asiantuntijana toimiminen palliatiivisen hoidon kehittämisen työryhmissä, aiheeseen liittyvä kansainvälinen tutkimustyö sekä kansainvälisissä työryhmissä toimiminen. 

”Tämä on minulle suuri kunnia. Saan olla mukana globaalissa yhteisössä, jossa on alan keskeisiä vaikuttajia sekä kehittää palliatiivista hoitotyötä ja sen osaamista yhdessä muiden pioneerien kanssa”, kertoo Minna Hökkä.

Lisätietoja ohjelmasta
Lisätietoja Minna Hökästä ohjelman sivuilla.

Lisätietoja:
Minna Hökkä
p. 044 715 7078
minna.hokka@kamk.fi