Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Data-analyysin käyttöönoton käsikirja toteutuksessa

Uutisarkisto

Data-analyysin käyttöönoton käsikirja toteutuksessa

25.2.2021 13.02

Kajaanin ammattikorkeakoulu aloitti uuden Datan prosessointi analyysiin -hankkeen yhdessä tekoälyn käyttöönottoa suunnittelevien yritysten kanssa.

Hankkeen avulla yritykset saavat apua tekoälyprojektiensa aloituksessa ja projektien toimenpiteiden perusteella luodaan toimintamalli, joka helpottaa data-analytiikkaprojektien toteuttamista. Hankkeen toimenpiteet dokumentoidaan, analysoidaan ja julkistetaan käsikirjana, joka selkeyttää ja helpottaa tekoälyprojektin työlästä alkuvaihetta. 

Yritysten data-analytiikkaan tähtäävissä projekteissa eri tietolähteiden sisältämän tiedon yhdistäminen, yhteensovittaminen, täydentäminen ja siivoaminen muodostaa jopa yli 80 % koko data-analytiikkaprojektin työmäärästä. Tämän hankkeen avulla toteutettava toimintamalli ja käsikirja tulevat helpottamaan data-analytiikkaprojektien toteuttamista ja sitä kautta edistävät vastaavien projektien aloittamista myös tulevaisuudessa.

Hanke alkoi helmikuun 2021 alussa ja kestää kesäkuun 2022 loppuun asti ja se saa EAKR-rahoitusta Kainuun ELY-keskukselta. Hanke on osa jatkuvaa yritysmaailmaa tukevaa data-analyysityötä, jonka Kajaanin ammattikorkeakoulu aloitti Data-analytiikan kiihdyttämö -hankkeella vuonna 2018.

Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020 logoEuroopan aluekehitysrahastoElinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Lisätietoja
Projektipäällikkö Timo Lehikoinen 
044 715 7082 
timo.lehikoinen(at)kamk.fi