Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Avoin korkeakoulutus esittäytyy kampuksen kirjastolla

Uutisarkisto

Avoin korkeakoulutus esittäytyy kampuksen kirjastolla

12.8.2014 10.04

Kajaanin ammattikorkeakoulun kirjastossa esitellään maanantaina 25.8.2014 klo 15 - 18 avointa korkeakouluopetusta teemalla Avoin korkeakoulu ― kotikorkeakoulusi. Saatavilla on tietoa Kajaanin yliopistokeskuksen avoimesta yliopistosta ja Kajaanin avoimesta ammattikorkeakoulusta sekä niiden tarjoamista opiskelumahdollisuuksista. Molemmat avoimet ovat osa Aikuis- ja täydennyskoulutuspalvelut AIKOPAa. Samalla vierailijoilla on mahdollisuus tutustua kampusalueen kirjastoon.

Kajaanin yliopistokeskuksen avoin yliopisto tarjoaa kaikille kiinnostuneille mahdollisuuden suorittaa Oulun yliopiston seitsemän eri tiedekunnan opintoja, yliopistollisia arvosanoja ja osia yliopistotutkinnoista. Lähiopinnot järjestetään iltaisin ja viikonloppuisin. Opintoja on mahdollista suorittaa tutkintotavoitteisesti, mutta ne tarjoavat myös mahdollisuuden täydennyskoulutukseen ja pätevöitymiseen akateemisilla ammattialoilla. Oulun yliopiston opintojen lisäksi tarjolla on Lapin yliopiston sosiaalityön aineopintokokonaisuus.

Avoimessa ammattikorkeakoulussa voi suorittaa osia amk-tutkintoon ja ylempiin amk-tutkintoihin kuuluvista opinnoista. Kajaanissa opetusta tarjotaan hoitotyössä, liikunnanohjauksessa, tekniikassa, tietojenkäsittelyssä, liiketaloudessa ja matkailussa. Opinnot sopivat esimerkiksi henkilöille, jotka aikovat myöhemmin hakeutua tutkinto-opiskelijaksi. Ne ovat myös edullinen tapa hankkia ammatissa tarvittavaa täydennyskoulutusta.

Kajaanin ammattikorkeakoulun kirjasto tarjoaa asiakkaiden käyttöön painettuja ja elektronisia aineistoja sekä neuvontaa niiden käyttöön liittyen. Kirjaston palvelut ovat avoimia kaikille käyttäjille. Aineistokokoelman sisältö on Kajaanin ammattikorkeakoulussa opetettavien alojen mukainen. Lisäksi kokoelmaan sisältyy Oulun yliopistokirjaston kasvatustieteen ja psykologian kirjallisuutta ja asiakkailla on pääsy myös Oulun yliopistokirjaston elektroniseen aineistoon. Lisäksi Oulun yliopistokirjaston painetut materiaalit ovat asiakkaiden käytössä kaukolainapalvelun avulla.  

Avoin korkeakoulu ― kotikorkeakoulusi -tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki koulutuksesta ja kirjastopalveluista kiinnostuneet.

Lisätietoja: Suunnittelija Tuula Rajander, tuula.rajander@aikopa.fi, puh. 044 7101 518.