Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / KAMK kumppanina Vietnamiin suuntautuvassa koulutusviennissä

Uutisarkisto

KAMK kumppanina Vietnamiin suuntautuvassa koulutusviennissä

22.10.2014 12.00

Kajaanin ammattikorkeakoulu toimii kumppanina suomalaisen verkko-oppimisympäristöjä kehittävän Viopen sekä vietnamilaisen ohjelmistoyritys Global Softwaren (GSOFT) solmimassa yhteistyösopimuksessa, jossa sovittiin Vietnamiin perustettavasta ammatillisesta verkko-oppilaitoksesta. Sopimus allekirjoitettiin elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren luotsaamalla vienninedistämismatkalla Vietnamissa.

Strategisesta yhteistyöstä solmittu sopimus sisältää suomalaisen koulutusosaamisen ja -teknologian viemisestä Vietnamiin, jossa erityisesti laadukkaalle etäopetusosaamiselle on kasvava tarve. Yhtenä sopimuskumppanina toimiva Kajaanin ammattikorkeakoulu toimittaa pelinkehityskoulutusohjelmia sekä kouluttaa ammattilaisia. Viopen ja GSOFT:n välisessä kumppanuudessa sovittiin myös yhtiöiden käyttämien koulutusteknologioiden integroimisesta. Pidemmän aikavälin tavoitteena on myös perustaa eri tasojen oppilaitosten yhteisö, joka edistää etäoppimista Vietnamissa. Lisäksi se edistää Suomen ja Vietnamin koulutus- ja opetusjärjestelmien yhteistyötä.

Kajaanin ammattikorkeakoulussa (KAMK) kumppanuuksia on rakennettu systemaattisesti usean vuoden ajan. ”Nyt toteutuva yhteistyö on ensimmäinen luonteeltaan ja avaa uuden aikakauden Kajaanin ammattikorkeakoulun kansainvälisessä toiminnassa”, toteaa KAMK:n rehtori Turo Kilpeläinen.

Lisätietoja:
Kajaanin ammattikorkeakoulu
Rehtori Turo Kilpeläinen, puh. 044 7101 600, turo.kilpelainen(at)kamk.fi

Viope Oy
Mika Lackman, puh. 0500 137 884, mika.lackman(at)viope.com

Viope Oy on helsinkiläinen verkko-oppimisympäristöjä kehittävä yritys, joka tuottaa edistyneitä digitaalisia opetusteknologioita. Global Software Ltd (GSOFT) on vietnamilainen ohjelmistoyritys, joka tarjoaa ratkaisuja organisaatioiden johtamiseen yrittäjille, yrityksille, pankeille ja yliopistoille.