Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Vuoden ensimmäinen väitös Kajaanin ammattikorkeakoulussa

Uutisarkisto

Vuoden ensimmäinen väitös Kajaanin ammattikorkeakoulussa

Lappalainen Jaana.jpgJaana Lappalainen
8.5.2014 12.00

Kajaanin ammattikorkeakoulun yliopettaja, kauppatieteiden lisensiaatti Jaana Lappalainen väittelee kauppatieteiden tohtoriksi pk-yritysten rahoituksesta Itä-Suomen yliopistossa 16.5.2014. Kajaanin ammattikorkeakoulussa on tekeillä useita muitakin väitöstutkimuksia, joista osa valmistuu vielä tämän vuoden aikana.

Jaana Lappalainen tarkasteli väitöstutkimuksessaan omistusrakenteen ja hallituksen kokoonpanon sekä agenttiongelmien välisiä yhteyksiä 600 itäsuomalaisessa pk-yrityksessä. Väitöstutkimuksen aineistona on käytetty Kajaanin ammattikorkeakoulun ja Itä-Suomen yliopiston yhdessä keräämää aineistoa, jonka ensimmäinen osa kerättiin vuonna 2006 ja toinen osa vuonna 2012 Kainuussa, Pohjois-Savossa, Etelä-Savossa ja Pohjois-Karjalassa toimivilta yrityksiltä. Aineistosta on tehty myös väitöskirjoja Itä-Suomen yliopistossa sekä tradenomiopinnäytetöitä Kajaanin ammattikorkeakoulussa.

Lappalaisen väitöskirjan tutkimuksen tuloksia voidaan hyödyntää liiketoimintaosaamisen koulutuksessa ja koulutusten suunnittelussa, niin tutkintoon johtavassa koulutuksessa kuin täydennyskoulutuksessakin. Lisäksi väitöskirjan tulokset tuottavat tietoa pk-yrityksistä alueen rahoittajille ja muille pk-yritysten kanssa toimiville tahoille.

Jaana Lappalainen toteaa, että väitöskirjaprosessi on ollut haasteellinen, mutta erittäin antoisa. ”Olen voinut ja voin hyödyntää omia kokemuksiani opetustyössäni ja ohjatessani opiskelijoiden opinnäytetöitä. Lisäksi oma asiantuntijuuteni pk-yrityksistä ja niiden rahoituksesta on syventynyt uudella tavalla. Haluankin kiittää niitä kainuulaisia yrityksiä, jotka edesauttoivat väitöstutkimustani vastaamalla kyselyyn, josta aineisto kerättiin”.

Jaana Lappalainen on toiminut Kajaanin ammattikorkeakoulussa laskentatoimen lehtorina vuodesta 1999 alkaen. Vuodesta 2009 hän on toiminut yliopettajana Liiketoiminta ja innovaatiot – osaamisalueella. Lappalainen vastaa ylempään ammattikorkeakoulututkintoon (tradenomi ylempi amk) johtavasta Yrittäjyyden ja liiketoimintaosaamisen koulutuksesta. Työuransa aikana Jaana Lappalainen on kouluttanut myös pk-yrittäjiä ja yrittäjiksi aikovia. Käytännön pk-yrittäjyyteen Lappalainen on saanut tuntumaa puolisonsa yrittäjyyden myötä. 

Lisätietoja:

Jaana Lappalainen,
Puh. 050 544 1690 tai 044 7101 457
Email. jaana.lappalainen(at)kamk.fi