Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / KAMK esillä Pohjoinen teollisuus 2014 –messuilla

Uutisarkisto

KAMK esillä Pohjoinen teollisuus 2014 –messuilla

Messut_web.jpgKAMK:n messuosasto
26.5.2014 14.00

Kajaanin ammattikorkeakoulun kone- ja kaivostekniikan osaamisalue esitteli koulutusmahdollisuuksia sekä T&K –projekteissa saavutettuja tuloksia Oulussa 20-21.5 järjestetyillä Pohjoinen teollisuus 2014 -messuilla.

Messuilla julkaistiin vasta päättyneessä DEVICO –projektissa tehdyt KAMK:n julkaisusarjan raportit ”Kaivoksen kunnossapidon johtaminen” ja ”Käyttövarmuuden kehittäminen kaivoksen rikastamolla”. Julkaisut on suunnattu kehitysvaiheessa oleville kaivosprojekteille ja niiden sidosryhmille sekä opetuksen tueksi. Esitteillä oli myös KAMK:n moodianalyysilaitteisto, jota voidaan hyödyntää esimerkiksi terärakenteiden suunnittelussa sekä kunnonvalvonnassa.

Lisäksi esiteltiin meneillään olevassa Geomaterials –projektissa tutkittavia mahdollisuuksia teollisuuden sivuvirtojen ja Kainuun mineraalivarantojen hyödyntämiseksi veden puhdistus- sekä betoni tuotteissa. Tehty tutkimus- ja kehitystyö herätti kiinnostusta paitsi kotimaisissa niin myös ulkomailta saapuneissa messuvieraissa. Kaukaisin yhteydenottopyyntö saatiin Singaporelaisesta vesialan yrityksestä.

Lisätietoja
Juho Torvi
Puh. 044-7101458
juho.torvi(a)kamk.fi

Kimmo Kemppainen
Puh. 044-7101050
kimmo.kemppainen(a)kamk.fi