Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / AIKOPAn johtaja Tuula Honkanen eläkkeelle - jätti työyhteisötestamentin

Uutisarkisto

AIKOPAn johtaja Tuula Honkanen eläkkeelle - jätti työyhteisötestamentin

Aikopa_Tuula Honkanen_eläkkeelle lähtö.jpg
4.4.2016 15.00

AIKOPAn johtaja Tuula Honkanen jäi eläkkeelle huhtikuun alussa. Hän on toiminut Kajaanin aikuiskoulutuskonsortion johtajana vuodesta 2009 eli sen perustamisesta alkaen.  

Hänen vankkaa osaamistaan on ollut kahden organisaation työntekijöiden yhdistäminen yhdessä toimivaksi Aikuis- ja täydennyskoulutuspalvelut AIKOPAksi. Työskentely aloitettiin tiimiorganisaationa, mutta työskentelytapaa on sittemmin muutettu niin, että valituilla kehittämisen kärjillä on vastuuhenkilönsä, jotka vastaavat aiheestaan johtoryhmässä.

Viimeisenä työpäivänään Tuula jätti työyhteisötestamentin, jossa hän kertoi, mitä on oppinut johtamisesta ja työyhteisöstä aikuiskoulutuskonsortion johdossa. "Tämä työyhteisö on rakentunut jokaisen jäsenensä voimalla. Päätöksentekoon osallistuminen ja yhteisöllisyys ovat AIKOPAn vahvuuksia. Ette ole puu, vaan metsä. Esimies johtaa ihmisiä, asioita ja prosesseja – on läsnä, tarttuu ongelmiin ja antaa palautetta. Silloin kehittymisen suunta pysyy kurssissa. Osaaminen työyhteisössä lisääntyy, kun jokainen voi tehdä sitä missä hän on hyvä".

AIKOPAa on kehitetty määrätietoisesti yhteistoiminnallisesti ja verkostoja vahvistaen. Eläkkeelle jäävä johtaja näkee, että nämä kaksi tukipilaria ovat jatkossa aikuis- ja täydennyskoulutuksessa yksikön selviytymisen ehtoja. Yhteistyötä on tehtävä ja verkostoja on solmittava. Rohkeus ja ennakkoluulottomuus takaavat uusia mahdollisuuksia yksikön etenemiselle ja vahvistumiselle. Luovuus ja uudet kokeilut takaavat työnilon ja jaksamisen.

Aikuiskoulutuksen tulevaisuutta Honkanen ei suostu puheissaan kiinnittämään yksityiskohtaisesti. Hän kuitenkin toteaa: ”Ennakointi korostuu ja esimerkiksi koulutustarpeista pitää saada tietoa ennakoinnin välineillä, vaikkapa ”nuuskijoiden” avulla. Tuula uskoo, että AIKOPA vahvistaa alueellista osaamista ja yhteistyöverkostot laajenevat. "Kaikki haluavat olla AIKOPAn kamuja."