Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Kajaanin amk:ssa alkaa restonomikoulutus venäjänkielentaitoisille

Uutisarkisto

Kajaanin amk:ssa alkaa restonomikoulutus venäjänkielentaitoisille

15.12.2014 12.00

Kajaanin ammattikorkeakoulu aloittaa maaliskuussa 2015 monimuotototeutuksena matkailualan koulutuksen venäjänkielentaitoisille opiskelijoille. Kolmivuotinen koulutus johtaa restonomin (AMK) tutkintoon. Koulutuksen keskeisinä teemoina ovat matkailupalvelujen suunnittelu ja tuottaminen, liiketoimintaosaaminen, viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen suomen, venäjän ja englannin kielillä sekä kulttuuriosaaminen ja kansainvälisyys. Tavoitteena on tuottaa matkailualalle hyvän kielitaidon omaavia ammattitaitoisia tekijöitä sekä edesauttaa kohderyhmän työllistymistä.

Koulutus on suomenkielinen mutta osassa opintojaksoista opetus- ja tukikielenä käytetään myös venäjää ja englantia. Koulutuksen aikana painotetaan suomen kielen taitojen kehittymistä niin, että suomenkielinen tutkinto antaa valmiudet toimia sekä suomen että venäjän kielillä eri työtehtävissä. Lisäksi opintojen aikana hankitaan työelämän englannin kielen taito. Restonomikoulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, ja se sisältää sekä lähi- että etäopiskelua. Lähiopetusta on kahden ensimmäisen vuoden ajan noin viikko kuukaudessa. Opintoihin kuuluu myös viiden kuukauden mittainen harjoittelu, joka suoritetaan useammassa osassa. Niin harjoittelussa kuin opintoihin liittyvissä tehtävissä tehdään yhteistyötä alan yritysten kanssa.

Koulutus rahoitetaan Pohjois-Pohjanmaan ELY- keskuksen myöntämän ESR- rahoituksen avulla. Kumppaneina hankkeessa ovat Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan liitot.

Koulutukseen hakeminen
Koulutukseen voivat hakea vähintään toisen asteen koulutuksen suorittaneet (lukio tai ammatillinen koulutus). Koulutus voi olla suoritettu joko Suomessa tai jossain muussa maassa. Työkokemus otetaan huomioon opiskelijavalinnassa, mutta se ei ole valinnan edellytys. Koulutukseen haetaan 19. – 30.1.2015 erillisellä hakulomakkeella. Hakukelpoiset hakijat kutsutaan valintakokeeseen, joka sisältää suomen kielen, venäjän kielen, matematiikan sekä englanninkielen osiot ja haastattelun. Englanninkielen koe ei ole poissulkeva valinnalle. Valintakoe järjestetään Kajaanin ammattikorkeakoululla keskiviikkona 11.2.2015.

Lue lisää koulutuksesta: Matkailun koulutus venäjänkielentaitoisille

Lisätietoja:
Pekka Oikarinen, Kajaanin ammattikorkeakoulu
Puh. 044 7101 399, pekka.oikarinen(at)kamk.fi

Päivi Vaattovaara, Hakijapalvelut
Puh. 044 7101 648, hakutoimisto(at)kamk.fi