Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Lisää tradenomeja pelialalle sekä insinöörejä teollisuuteen ja rakennusalalle – Kolme koulutusta käynnistyy Raahessa syksyllä 2022

Uutisarkisto

Lisää tradenomeja pelialalle sekä insinöörejä teollisuuteen ja rakennusalalle – Kolme koulutusta käynnistyy Raahessa syksyllä 2022

1.2.2022 13.00

Kajaanin ammattikorkeakoulu käynnistää kolme koulutusta Raahessa syksyllä 2022. Raahe on mukana yhteishaussa opiskelupaikkana nyt viidettä vuotta peräkkäin. Haussa olevat koulutukset ovat aiemmilta yhteistyövuosilta tuttuja: konetekniikan insinöörien ja pelialalle suuntautuvien tietojenkäsittelyn tradenomien koulutus järjestetään päiväopetuksena ja rakennustekniikan insinööreille puolestaan monimuoto-opetuksena. Haussa on yhteensä 60 opiskelupaikkaa ja koulutukset toteutetaan Koulutuskeskus Brahen tiloissa.

 "Kajaanin ammattikorkeakoulu on ennakkoluulottomasti kehittänyt seutukaupunkiverkoston ja erityisesti Raahen kanssa yhteistyömalleja, joissa ammatillinen toinen aste sekä korkeakoulu kehittävät aluetarpeista lähteviä koulutuspolkuja. Pitkäjänteinen yhteistyömme tukee Raahen-alueen yritysten kilpailukykyä sekä antaa nuorille mahdollisuuden korkeakouluopintoihin kotipaikkakunnallaan. Toimintamallimme yhdistää laaja-alaisen digitaalisen tarjonnan ja inhimillisen lähiopetuksen. Opiskelijapalaute tästä mallista on ollut erittäin positiivista." iloitsee rehtori Matti Sarén.

”Koulutusalojen valinnassa on kuultu alueen yritys- ja elinkeinoelämän toimijoita sekä heidän osaajatarpeitaan. Insinööriosaajia tarvitaan seutukunnassa sekä teollisuuden että rakentamisen monipuolisiin tehtäviin ja tietojenkäsittelyn tradenomin koulutus antaa hyvät lähtökohdat sekä järjestelmäosaamisen että pelialan erilaisiin työtehtäviin”, toteaa Koulutuskeskus Brahen kuntayhtymän johtaja, rehtori Jaana Ritola.

Työmarkkinoilla on valmistuville osaajille kysyntää niin Raahen seudulla kuin koko maassa. Opiskelijat ja yritykset pääsevät hyödyntämään toistensa tietoja ja taitoja jo erilaisten yhteistyöprojektien sekä harjoittelu- ja opinnäytetöiden myötä.

Opiskelu Raahessa maistuu

Hakijoita Raaheen oli edellisenä vuonna yhteensä yli 500. Määrää nosti tuolloin ensimmäistä kertaa tarjolla ollut sairaanhoitajan monimuotokoulutus, joka osoittautui erittäin suosituksi. Koulutukset on otettu hyvin vastaan Raahen seudulla ja erityisesti peliala on houkutellut hakijoita ympäri Suomen. Raahen KAMKilaisilta kysyttäessä, opiskelijat nostivat parhaiksi puoliksi mukavan yhteishengen ja kehuja saivat myös opettajilta saatu tuki ja monimuoto-opintojen joustavuus.

”Koulutukset Raahessa ovat kiinnostaneet jo vuodesta 2018 alkaen tekniikan alalla, ja viime vuonna käynnistimme myös sairaanhoitajien koulutuksen Raahessa. Koulutusten vetovoima on ollut hyvä ja tämän eilisen päätöksen jälkeen jatkamme toimintaamme entistä vahvemmalla joukolla Raahessa syksyllä käynnistyvien koulutusten myötä. Saamme mahdollisesti tulevaisuudessa tarjontaan muitakin vaihtoehtoja Kajaanin ammattikorkeakoulun tarjonnasta, alue päättää, mikä palvelee sitä parhaiten”, kertoo koulutusjohtaja Jari Kähkönen.

Tarkemmat tiedot käynnistyvistä koulutuksista julkaistaan pian osoitteessa brahe.fi/amk sekä Kajaanin ammattikorkeakoulun sivuilla ja opintopolku.fi -palvelussa.

Lisätiedot:
Matti Sarén, rehtori
puh. 044 7101 600
matti.saren(@)kamk.fi
Kajaanin ammattikorkeakoulu

Jari Kähkönen, koulutusjohtaja
puh. 044 710 1303
jari.kahkonen(@)kamk.fi
Kajaanin ammattikorkeakoulu

Jaana Ritola, johtaja
puh. 050 325 6413
jaana.ritola(@)brahe.fi
Koulutuskeskus Brahe