Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Kansainvälisille opiskelijoille haetaan ystäväperheitä - ilmoittaudu mukaan!

Uutisarkisto

Kansainvälisille opiskelijoille haetaan ystäväperheitä - ilmoittaudu mukaan!

blinejä2.jpg
26.9.2014 16.10

Haluaisitko tutustua erilaisiin kieliin ja kulttuureihin sekä ottaa ulkomaalaisen ystävän mukaan perheesi arkisiin puuhiin? Haku Kajaanin ammattikorkeakoulun ystäväperhetoimintaan on käynnissä 12.10. asti. Mukaan etsitään kansainvälistymisestä kiinnostuneita kainuulaisia perheitä tai henkilöitä ystäväperheiksi kansainvälisille opiskelijoille.

Ystäväperhetoiminta käynnistettiin vuonna 2010 ja toimintaan on osallistunut yli 70 perhettä ja yli 100 opiskelijaa. Kajaanin ammattikorkeakoulussa opiskelee tänä syksynä noin 120 ulkomaalaista tutkinto-opiskelijaa ja noin 40 vaihto-opiskelijaa. Opiskelijat tulevat eri puolilta maailmaa, ja useat heistä kaipaavat kontaktia suomalaiseen arkielämään. Ystäväperhetoimintaan voivat ilmoittautua kaikenlaiset perheet; niin lapsiperheet, sinkut, eläkeläispariskunnat kuin yksinhuoltajat ja lapsettomat paritkin.

Ystäväperheenä toimiminen tarjoaa perheille mahdollisuuden tutustua erilaisiin kieliin ja kulttuureihin sekä uusien, kansainvälisten ystävyyssuhteiden solmimiseen. Vastaavasti kansainväliselle opiskelijalle ystäväperhetoiminta mahdollistaa lähemmän tutustumisen suomalaisen perheen arkeen ja kulttuuriin sekä edesauttaa suomen kielen oppimista. Tärkeintä ystäväperhetoiminnasta kiinnostuneille perheille on valmius ottaa kansainvälinen opiskelija osaksi arkipäivän askareita opiskelijamaailman ulkopuolella.

Yhteistä tekemistä ystäväopiskelijan kanssa voi suunnitella täysin vapaasti. Suomalaiseen kulttuuriin tutustuttaminen voikin tapahtua vaikkapa ulkona liikkumisen esim. pilkkimisen, marjastamisen tai eri maiden ruokakulttuuriin tutustumisen kautta. Opiskelija voi siis osallistua perheen yhteisiin toimintoihin ja harrastuksiin. Monet meille arkiseen kuuluvat asiat voivat tuntua ulkomaalaisista eksoottisilta ja antavat unohtumattomia elämyksiä kansainväliselle opiskelijalle.

Kajaanin ammattikorkeakoulu yhdistää perheet ja opiskelijat mm. kielitaidon, harrastusten ja muiden kiinnostusten kohteiden perusteella. Haku ystäväperhetoimintaan on auki 12.10.2014 asti. Perheille ja opiskelijoille järjestetään ensimmäinen yhteinen tapaaminen torstaina 16.10.2014. Tapaamisen jälkeen ystäväperhe ja opiskelija voivat yhdessä sopia tapaamisten määrän, ajankohdat ja sisällön.

Lisätietoja ja hakulomakkeen ystäväperhetoiminnasta saa Kajaanin ammattikorkeakoulun kv-toimistosta, Kaisa Merilahti, kaisa.merilahti(a)kamk.fi, puh. 044 7101 616 ja nettisivuilta: kamk.fi/fi/Opiskelijalle/Kansainvalisyys/Ystavaperhetoiminta