Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Kainuun kasvupolku - Yrittäjän haastava tie

Uutisarkisto

Kainuun kasvupolku - Yrittäjän haastava tie

19.3.2015 13.00

Kajaanin ammattikorkeakoulussa on kirjoitettu yritysvalmennuskirja "Kainuun kasvupolku – Yrittäjän haastava tie"

Tässä kirjassa ei olla liikkeellä ”mitäpä se hyvejää” -asenteella, vaan haetaan vastausta mm. seuraaviin kysymyksiin: Miten erilaisista taustoista tullaan yrittäjäksi? Minkälaisia onnistumisia ja epäonnistumisia yrittäjyydessä voi tapahtua? Miksi joku yrittäjä ja hänen yritysideansa pärjää toista paremmin? Miksi joku yritys kestää kauankin pakkasta ja viimaa ja sitten löytää kasvun, kun taas toinen yritys lakastuu parissa vuodessa? Mitä menestykseen vaaditaan, mitä se vaatii yrittäjältä ja yrityksen työntekijöiltä? Mikä on yritystoiminnan menestysresepti? Miten strategia vaikuttaa liiketoiminnan kehittämiseen?

Nämä Kajaanin ammattikorkeakoulun Innova-esihautomossa eteen tulleet tosielämän kysymykset olivat pontimena tämän yritysvalmennuskirjan kirjoittamiseen. Kirjassa on kymmenen kainuulaisen yrittäjän ja asiantuntijan haastattelut, joiden kautta päästään sisään kymmenen henkilön taustoihin ja tarinaan. Mukana on myös naisyrittäjyyttä. Lisäksi kirjareferaatteja ja kattava esitys strategian merkityksestä yrityksen liiketoiminnan kehittämiselle.

Kirjan kirjoittajat ovat Kimmo Nikkanen ja Aki Savolainen. Kimmo työskentelee Kajaanin ammattikorkeakoulussa start-up yritysten valmentajana. Hän on aiemmin toiminut yritysjohtajana ja sijoittajana ja kirjoittanut 32 tietokirjaa, joita on myyty yli 100 000 kappaletta ja käännetty 8 eri kielelle. Aki on valmistunut pari vuotta sitten Kajaanin ammattikorkeakoulun pelialalta, ollut aiemmin toimittamassa mm. Art Unknown -peligrafiikkakirjaa ja toimii perustamansa Urban Banner mainostoimiston toimitusjohtajana. Molemmat kirjoittajat ovat itsekin yrittäjiä.

Kirja on kaikille veloitukseton PDF-julkaisu, ISBN 978-952-9853-72-4, ISSN 1458-9176, Julkaisusarja C 3. Kirja on ELY-keskuksen rahoittaman liiketoiminta- ja innovaatioboosteri ESR-hankkeen tuloksia.

Kirja on veloituksetta ladattavissa osoitteessa http://www.pointofinnovation.fi/

Lisätietoja asiassa antavat:

Kimmo Nikkanen, puh. 044 7101 409
kimmo.nikkanen(at)kamk.fi

Aki Savolainen, puh. 040 5410 686
info@urbanbanner.com