Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Kajaanin ammattikorkeakoulun laatujärjestelmän auditointi

Uutisarkisto

Kajaanin ammattikorkeakoulun laatujärjestelmän auditointi

27.10.2014 8.00

Kajaanin ammattikorkeakoulun (KAMK) laatujärjestelmä auditoidaan ajalla joulukuu 2013 – maaliskuu 2015. Auditoinnin toteuttaa Kansallisen koulutuksen arviointikeskus (Karvi). Karvin asiantuntijaryhmän kolmipäiväinen vierailu KAMK:ssa toteutetaan marraskuussa 2014.

Karvin auditointimalli perustuu kehittävän arvioinnin periaatteeseen. Kehittävän arvioinnin tavoitteena on auttaa korkeakoulua tunnistamaan toimintansa vahvuudet, hyvät käytänteet ja kehittämiskohteet. Auditoinnin kohteena on korkeakoulun omista lähtökohdistaan ja tavoitteidensa mukaisesti kehittämä laatujärjestelmä. Tarkastelun kohteena auditoinnissa ovat erityisesti menettelytavat, joilla korkeakoulu ylläpitää ja kehittää toimintansa laatua. Auditoinnissa arvioidaan, täyttääkö korkeakoulun laatujärjestelmä kansalliset kriteerit, ja vastaako se eurooppalaisia korkeakoulujen laadunhallinnan periaatteita ja suosituksia. Läpäistyään auditoinnin korkeakoulu saa laatuleiman ja korkeakoulu lisätään Karvin auditoitujen korkeakoulujen rekisteriin. Laatuleima on voimassa kuusi vuotta.

Edellisen kerran KAMK auditoitiin vuonna 2007 ensimmäisten ammattikorkeakoulujen joukossa. Nyt toteutettavan korkeakoulujen nk. toisen auditointikierroksen tavoitteena on tukea korkeakouluja kehittämään eurooppalaisia laadunvarmistuksen periaatteita vastaavat laatujärjestelmät ja näin osoittaa, että Suomessa on toimiva ja johdonmukainen laadunvarmistus sekä korkeakouluissa että kansallisella tasolla. Auditointien kansallisena tavoitteena on myös koota ja välittää laadunhallinnan hyviä käytänteitä, edistää niiden leviämistä korkeakoululaitoksessa ja kehittää korkeakoulutusta kokonaisuudessaan. Auditoinnin lähtökohtana on siten suomalaiseen arviointikäytäntöön vahvaksi perinteeksi muodostunut ja korkeakoulujen autonomiaa tukeva kehittävä arviointi.

Lisätietoja
Kajaanin ammattikorkeakoulu
Teija Sievänen, laatupäällikkö puh. 044 7101 237, teija.sievanen(at)kamk.fi