Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Kajaanin ammattikorkeakoulun vetovoima kasvoi jälleen

Uutisarkisto

Kajaanin ammattikorkeakoulun vetovoima kasvoi jälleen

2.4.2014 12.00

Korkeakoulujen valtakunnallinen, viimeinen nykymuotoinen yhteishaku päättyi tiistaina 1.4. Suomen 24 ammattikorkeakoulussa nuorten haussa oli haettavana reilut 17 300 aloituspaikkaa. Samaan aikaan oli haussa myös ammattikorkeakouluissa tarjottavat monimuotokoulutukset sekä ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavat koulutukset.

Kajaanin ammattikorkeakoulussa tutkintoon johtavassa nuorten koulutuksessa oli tarjolla yhteensä 280 aloituspaikkaa tradenomi-, restonomi- ja insinöörikoulutuksessa sekä sairaanhoitaja-, terveydenhoitaja- ja liikunnanohjaajakoulutuksessa. Monimuotokoulutuksessa aloituspaikkoja oli yhteensä 45 tradenomi- ja insinöörikoulutuksessa. Ylempään AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa aloituspaikkoja oli yhteensä 60 tradenomi-, restonomi- ja insinöörikoulutuksessa sekä sairaanhoitaja- ja terveydenhoitajakoulutuksessa.

Ammattikorkeakoulujen nuorten kevään yhteishakuun osallistui yhteensä 76 866 hakijaa. Hakijamäärät kasvoivat hieman kaikissa korkeakouluhauissa. Kajaanin ammattikorkeakouluun haki 1 000 ensisijaista hakijaa ja kaikkiaan hakijoita oli lähes 3 000.

Kajaanin ammattikorkeakoulun vetovoima on kasvanut viimeisten neljän vuoden aikana merkittävästi. Nuorten tutkintoon johtavassa koulutuksessa yli 3,5 ensisijaista hakijaa (v. 2013: 3,25) yhtä aloituspaikkaa kohden on KAMK:n kaikkien aikojen ennätys. Kansallista vetovoimaisuutta kuvaa se, että ensisijaisista hakijoista 66 % tulee Kainuun rajojen ulkopuolelta. Suosituimmissa hakukohteissa, liikunnanohjaajakoulutuksessa ja tradenomikoulutuksen tietojenkäsittelyn koulutuksessa, yli 80 % ensisijaisista hakijoista tulee muualta Suomesta. Valtakunnallisesti KAMK:n tietojenkäsittelyn koulutus oli Suomen vetovoimaisin alan koulutus. 

Rehtori Turo Kilpeläinen on tyytyväinen KAMK:n vetovoiman usean peräkkäisen vuoden kasvusta.. Vuonna 2011 ensisijaisia hakijoita aloituspaikkaa kohden oli 2,5. Nyt vastaava luku on yli 3,5 ja ensisijaisia hakijoita oli lukumääräisesti noin 200 enemmän kuin vuonna 2011. Samaan aikaan Kainuun ikäluokka on pienentynyt lähes parilla sadalla nuorella. ”Vetovoiman kasvun yhtenä merkittävänä tekijänä on KAMK:n toiminnan tuloksellisuus ja vaikuttavuus. Valtakunnallisen OPALA opiskelijapalautekyselyn juuri saatujen tulosten perusteella KAMK:n opetuksen ja ohjauksen taso sekä opetuksen vaikuttavuus ovat usean viime vuoden tapaan aivan valtakunnan huippua” iloitsee Kilpeläinen.

Lisätietoja:

Rehtori Turo Kilpeläinen
Puh. 044 7101 600, turo.kilpelainen(a)kamk.fi