Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Kainuulaisten matkailualan toimijoiden palvelukartoitus elokuva-, TV- ja mediatuotantojen tarpeisiin

Uutisarkisto

Kainuulaisten matkailualan toimijoiden palvelukartoitus elokuva-, TV- ja mediatuotantojen tarpeisiin

9.4.2015 9.00

Kajaanin ammattikorkeakoulun matkailualan (ylempi AMK) koulutuksen restonomiopiskelija Maija Vuorinen tutki opinnäytetyössään (Matkailupalvelut elokuva-, TV- ja mediatuotantojen tukena Kainuussa) elokuva-, TV- ja media-alan kiinnostusta Kainuuta kohtaan tuotantojen toteutuspaikkana. Opinnäytetyössä selvitettiin tuotantojen tarpeita ja toiveita tuotantopaikkojen eli lähinnä kuvauspaikkojen suhteen Kainuussa. Työssä kävi ilmi, että kainuulaisilla matkailualan toimijoilla on kiinnostusta ja mahdollisuuksia vastata tuotantojen tarpeisiin ja toiveisiin.

Tällä hetkellä elokuva-, TV- ja mediatuotantojen palvelutoiminta toimii pitkälti kainuulaisen Cloudberry Services – Elokuvan ja median palvelukeskuksen kautta. Cloudberry Services tarjoaa Kainuussa tehtäville elokuva-, spotti- ja muille mediatuotannoille palveluita. Vuorisen opinnäytetyön toimeksiantajana oli Cloudberry Services - Elokuva ja media Kainuussa -hanke, joka on ollut merkittävästi vakiinnuttamassa elokuvan ja median palvelukeskustoimintaa Kainuuseen.

Tutkimuksessa tehtyjen haastattelujen perusteella Kainuu kiinnostaa elokuva-, TV- ja mediatuotantoja luonnon, maisemien ja palvelualttiiden kainuulaisten ihmisten takia. Tuotantojen tarpeiksi haastatteluissa nousivat majoitus-, catering-, kuljetus-, ohjelma- ja paikallisopaspalvelut sekä yhden luukun periaatteella toimiva palvelutarjonta. Lokaatio- eli kuvauspaikkapankki ja avustajalista olivat myös tuotantojen toiveita. Tällä hetkellä Facebook -yhteisöpalvelussa toimii ryhmä Elokuva-avustajat Kainuu, jossa av-alan toimijat voivat ilmoittaa avustaja-, ammattilais-, yhteistyö- ja muista mahdollisuuksista.

Tutkimuksessa tehdyn kainuulaisille matkailualan toimijoille suunnatun kyselyn perusteella yhteistyöhalukkuutta ja mahdollisuuksia tuotantojen kanssa toimintaan on. Yhteistyöhalukkaista matkailualan toimijoista kerättiin tässä opinnäytetyössä toimijoiden palvelut sisältävä yhteystietolista. Cloudberry Services hyödyntää ensisijaisesti tämän listan yhteystietoja, kun Kainuuseen tuleville tuotannoille etsitään sopivia tuotantopalveluja kuten majoitus-, catering- tai paikallisopaspalveluita.

Lisätietoja:
Kajaanin ammattikorkeakoulun restonomiopiskelija (ylempi AMK) Maija Vuorinen (Kainuun ammattiopiston matkailualan opettaja)
Puh. 040 773 8807, maija.vuorinen(at)kao.fi