Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Hemmo Kauppinen voitti pelisuunnittelukilpailun

Uutisarkisto

Hemmo Kauppinen voitti pelisuunnittelukilpailun

2.11.2015 1.30

Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelija Hemmo Kauppinen on voittanut Veikkauksen ja Pelit-lehden Peliskaba 2015-kilpailun. Kilpailun tarkoituksena oli suunnitella nettiarpa. Kauppinen voitti pääpalkinnon 7 500 euroa Pohjan pilkki -pelillä.

Arviointiraadin mukaan voittajapeli erottui edukseen helposti lähestyttävällä teemalla ja konseptilla. Veikkaus ottaa Kauppisen pelin jatkokehittelyyn ja se tulee myyntiin ensi vuonna. Pelissä yhdistyvät kalastuksen jännitys ja nettiarvan toiminnallisuus.

Hemmo Kauppinen opiskelee pelikehitystä Kajaanin ammattikorkeakoulussa viimeistä vuotta. Idea Pohjan pilkki -pelistä syntyi mökkeillessä ja pelissä yhdistyvät pilkkiminen sekä pilkkikilpailun jännitys. ”Ammensin pelin idean suomalaisesta kalastuskulttuurista.  Pelin kokonaissuunnitteluun, sisältöön ja pelimekaniikkaan tuli panostettua ja odotan innolla pelin lanseerausta”, jatkaa Kauppinen.

Peliskaba2015 oli ensimmäistä kertaa avoin kaikille pelisuunnittelusta kiinnostuneille. Veikkaus järjesti kilpailun 75-juhlavuotensa kunniaksi. Peliskaba2015:n voittaja julkistettiin Digiexpossa lauantaina 31.10.2015.


Lisätietoja

Kajaanin ammattikorkeakoulu
Hemmo Kauppinen
hemmokauppinen(at)kamk.fi