Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Hyvinvointia lukiolaisille hyvän mielen päivänä

Uutisarkisto

Hyvinvointia lukiolaisille hyvän mielen päivänä

3.11.2014 8.00

Kajaanin ammattikorkeakoulun hoitoalan opiskelijat järjestävät Hyvän mielen aamupäivän Kajaanin lukiolla tiistaina 4.11.2014. Opiskelijoiden ja lukion opiskelijakunnan hallituksen suunnittelema ohjelma sisältää rentoutumista, jumppaa, aiheeseen liittyvän posterin työstämistä yhteistyössä KAMK:n opiskelijoiden kanssa sekä yhteistä pohdintaa opiskelijakunnan kanssa siitä, miten jokainen voi omilla arkivalinnoillaan vaikuttaa omaan terveyteen ja hyvinvointiin.

Idean taustalla on Kajaanin lukion opiskeluhuoltoryhmä, joka toivoi järjestettäväksi hyvää mieltä tuottavan päivän lukion oppilaille. Haasteeseen vastasivat keväällä 2014 opintonsa aloittaneet hoitotyön opiskelijat. Projekti on osa opiskelijoiden Tekevä AMK –opintoja.

Suunnittelun lähtökohtana olivat Kouluterveyskyselyn (2013) tulokset. Tulosten mukaan koulun fyysisissä työoloissa oli puutteita, samoin niska- ja hartiaseudun kivuista sekä päänsärystä ja koulutyön kuormittavuudesta oli tutkimuksen mukaan kokemuksia. Näihin tekijöihin halusivat hoitotyön opiskelijat vastata järjestämällä tilaisuuden kokeilla rentoutumista ja jumppaamista. Koulun fyysisiin työoloihin ei voida suoraan vaikuttaa tapahtuman aikana, mutta hoitotyön opiskelijat ohjaavat lukion opiskelijat tekemään posterin, jossa näkyy opiskelijoiden näkemys hyvästä koulu- ja oppimisympäristöstä. Posterit asetetaan kouluun näytteille ja opiskeluhuoltoryhmä valitsee näiden perusteella oppilaitoksessa tapahtuvat kouluympäristön kehittämiskohteet. Jatkossa näitä valittuja kehittämiskohteita työstetään yhteistyössä lukiolaisten kanssa.

Lisätietoja
Iida Loukkola, hoitotyön opiskelija, email. sht14siidal@kamk.fi

Leena Lerssi, lehtori, puh. 044 7101 240