Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Kajaanin ammattikorkeakoulu mukana jo kuudetta kertaa maailman laajimmassa pelinkehitystapahtumassa

Uutisarkisto

Kajaanin ammattikorkeakoulu mukana jo kuudetta kertaa maailman laajimmassa pelinkehitystapahtumassa

20.1.2015 10.04

Suomessa jammaillaan 14 eri paikassa, joista osallistujamäärältään Kajaani on Pohjoismaiden suurimpia.

Pelinkehittäjät harrastelijoista ammattilaisiin kokoontuvat tammikuun viimeisenä viikonloppuna 23.–25.1. maailman laajimpaan pelinkehitystapahtumaan Global Game Jamiin. Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2009, jolloin osallistujia oli 23 eri maassa. Tämän jälkeen tapahtuma on laajentunut räjähdysmäisesti niin, että viime vuonna osallistujia oli jo yli 23 000 ja 72 eri maassa. Tämän vuoden tapahtuma järjestetään yhtä aikaa 516 eri paikassa ja 78 eri maassa.


Suomesta löytyvät maailman aktiivisimmat osallistujat

Suomessa jammaillaan 14 eri paikassa ja Kajaani on osallistujamäärältään eräs Pohjoismaiden suurimpia.  Mukana ovat FGJ Kajaanin lisäksi myös FGJ Helsinki, FGJ Helsinki Arabia, FGJ Jyväskylä, FGJ Kuopio, FGJ Kymenlaakso (Kotka), FGJ Lappeenranta, FGJ Oulu, FGJ Pohjois-Karjala (Joensuu), FGJ Rovaniemi, FGJ Satakunta (Pori), FGJ Tampere, FGJ Turku ja FGJ Ylivieska. Suomen tapahtumat järjestetään osana Finnish Game Jam ry:n toimintaa.

Global Game Jamissa aikaa pelin tekoon on vain 48 tuntia ja kahden päivän aikana syntyy jälleen tuhansia uusia minipelejä tai peliprototyyppejä. Jamien tarkoituksena on nimenomaan tuoda pelienkehittämiseen innovointia, kokeellisuutta ja yhteisöllisyyttä. Kajaanin ammattikorkeakoulun pelialan opiskelijat ovat saavuttaneet vuosien mittaan mainetta ja kunniaa innovatiisivilla peleillään.

Kajaanin tapahtumaan on yli 130 rekisteröitynyttä osallistujaa. Finnish Game Jam 2015 -tapahtumaa sponsoroi Remedy Entertainment ja PlayRaven. Paikallista tapahtumaa sponsoroi Red Lynx, Team Jolly Roger, Afterlife Entertainment sekä Kajaanin Ammattikorkeakoulu.

Taiga Studios järjestää yhteistyössä Kajak Gamesin kanssa tapahtuman live-streamauksen ja tapahtuman aikana kuvataan hauskoja videoita Finnish Game Jamin YouTube-kanavalle.Tapahtumaa voi seurata livenä osoitteissa http://www.twitch.tv/taigastudios ja http://www.twitch.tv/kajakgames. Koosteet löytyvät osoitteesta https://www.youtube.com/user/FinnishGameJam

Lisätietoa: http://globalgamejam.org/ ja http://finnishgamejam2015.com
Tapahtuman virallinen hashtag: #FGJ15

Yhteydenotot:
FGJ Kajaani
Tatu Teittinen
kajaani@finnishgamejam.fi
+358 400 524010

Annakaisa Kultima
puheenjohtaja
Finnish Game Jam ry
aakoo(at)finnishgamejam.fi