Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Kajaanin ammattikorkeakouluun kevään yhteishaussa yli 3600 hakijaa

Uutisarkisto

Kajaanin ammattikorkeakouluun kevään yhteishaussa yli 3600 hakijaa

10.4.2015 15.00

Korkeakoulujen valtakunnallisen kevään yhteishaun toinen hakuaika päättyi torstaina 9.4. Yhteishakuun osallistui yhteensä 154 500 hakijaa ja hakukohteita kevään haussa oli noin 1350. Hakijoista 88 500 haki ensisijaisesti ammattikorkeakouluun ja 66 000 yliopistoon.

Kajaanin ammattikorkeakouluun haki 1096 ensisijaista hakijaa ja kaikkiaan hakijoita oli hieman yli 3600. Tämän vuoden hakijamäärää ei voi suoraan verrata edelliseen vuoteen, sillä aiemmin yliopistoihin oli oma yhteishakunsa ja ammattikorkeakouluihin neljä erillistä hakua.

Kajaanissa hakijamääriltään suosituimmat koulutukset olivat tietojenkäsittely- sekä liikunnanohjaajakoulutukset. Sairaanhoitajakoulutuksen suosio nousi viime vuodesta ja erityisesti Kuusamossa alkava sairaanhoitajakoulutus monimuotototeutuksena keräsi runsaasti hakijoita.

Kajaanin ammattikorkeakoulussa tutkintoon johtavissa nuorten koulutuksissa oli tarjolla yhteensä 280 aloituspaikkaa tradenomi-, restonomi- ja insinöörikoulutuksessa sekä sairaanhoitaja-, terveydenhoitaja- ja liikunnanohjaajakoulutuksessa. Englanninkielisissä tradenomi - ja liikunnanohjaajakoulutuksissa oli lisäksi tarjolla yhteensä 40 aloituspaikkaa. Monimuotokoulutuksissa aloituspaikkoja oli yhteensä 65 tradenomi-, insinööri-ja sairaanhoitajakoulutuksessa. Ylempään AMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa aloituspaikkoja oli yhteensä 45 liikunnanohjaaja-, restonomi- ja insinöörikoulutuksessa sekä sairaanhoitaja- ja terveydenhoitajakoulutuksessa.

Opiskelijavalinnoista ei enää ilmoiteta kaikille samana päivänä.
Korkeakoulut lähettävät hakijalle tiedon, kun valinta on varmistunut ja hakijat voivat saada valintojen tuloksia jo toukokuun puolivälistä alkaen. Korkeakoulujen kaikkien valintojen tulokset julkaistaan viimeistään 1.7. Opiskelijaksi hyväksyttyjen tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 15.7. klo 15 mennessä.

Lisätietoja:
Rehtori Turo Kilpeläinen
Puh. 044 7101 600, turo.kilpelainen(at)kamk.fi

Hakijapalvelut
puh. 044 7101 648, hakutoimisto(at)kamk.fi