Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Athene-hanke esimerkkinä hyvästä TKI-toiminnasta – esitellään Opetus- ja kulttuuriministeriölle tällä viikolla

Uutisarkisto

Athene-hanke esimerkkinä hyvästä TKI-toiminnasta – esitellään Opetus- ja kulttuuriministeriölle tällä viikolla

9.2.2015 15.19

Kajaanin ammattikorkeakoulun, yhteistyössä Jyväskylän ja Oulun yliopistojen kanssa toteutettu, Athene-hanke on valittu esiteltäväksi yhtenä parhaana case-esimerkkinä ammattikorkeakoulujen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnasta (TKI). Hanke-esitellään TKI-johdon ja Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) seminaarissa tällä viikolla 12.2.2015.  Kajaanin ammattikorkeakoulun lisäksi seminaarissa esillä ovat Karelia, Lahden, Lapin ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulujen hankkeet. Esiteltävät hankkeet valitsi Arenen TKI- ryhmä noin 30 esimerkillisen hankkeen joukosta. 

Athene- hankkeessa on kehitelty Athene Exergaming -liikuntasimulaattori, joka yhdistää eri kuntoilulaitteet (kuntopyörä, juoksumatto) ja virtuaaliset ympäristöt, pelit sekä elepohjaisen liikeohjauksen. Athene-liikuntasimulaattorin avulla kuntoilijat voivat kokea erilaisia juoksu- ja pyöräilyreittejä virtuaalisesti ja pelata liikunnallisia pelejä oman kehonsa liikkeiden avulla. Urheilijat voivat testata kuntoaan ja harjoitella esimerkiksi tulevia arvokisareittejä, kuten tulevia Kontiolahden ampumahiihdon MM-kisareittejä. Athene tuo myös kuntoutukseen harjoittelun mielekkyyttä ja motivaatiota lisäävää sisältöä. Simulaatioympäristö oli mukana kansainvälisessä FIBO 2014- innovaatiokilpailussa Saksan Kölnissä, jossa se valittiin alan toiseksi parhaaksi uudeksi innovaatioksi.

Lisätietoja
Projektipäällikkö Veli-Matti Nurkkala
Puh. 044 3830 247 
email. veli-matti.nurkkala(at)kamk.fi