Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Athene Exergaming menestyi FIBO2014 -tapahtumassa Kölnissä

Uutisarkisto

Athene Exergaming menestyi FIBO2014 -tapahtumassa Kölnissä

7.4.2014 8.00

Kajaanin ammattikorkeakoulussa kehitetty Athene Exergaming palkittiin alan toiseksi parhaana uutena innovaationa maailman suurimmassa kuntoilun ja terveydenalan tapahtumassa. Kansainvälinen raati arvioi tuotteiden innovatiivisuutta ja uutuusarvoa. Athene Exergaming kisasi kategoriassa ”Interior and Design”. FIBO-tapahtuma järjestetään vuosittain Saksassa ja tänä vuonna Kölniin odotetaan lähes 100 000 kävijää. Näytteilleasettajia on noin 700 ympäri maailmaa.

Athene Exergaming on kuntosaleille ja kuntoutukseen kehitetty tuote, jossa kuntosalilaitteet, virtuaaliympäristöt ja pelit yhdistyvät erilaisissa kokoonpanoissa. Innovaatio tähtää syksyllä kansainvälisille kuntosalimarkkinoille. Tuotekehitysprojektin tärkeänä osana on kaupallistamisen valmistelu, mihin FIBO2014 -tapahtumasta haetaan vauhtia. Menestys herättää kansainvälistä huomiota ja avaa mahdollisuuksia laajoille markkinoille.

Projektipäällikkö Veli-Matti Nurkkala iloitsee ympäristön menestyksestä kilpailussa kovassa seurassa. ”Menestys FIBO:ssa on huikea saavutus 16 kuukautta kestäneelle ennakkoluulottomalle kehitystyölle. Athene Exergaming oli ainoa korkeakoulujen innovaatio, joka ylsi kilpailun finaaliin.” Ympäristöä kehitetään Kajaanin ammattikorkeakoulun ja Cemis-kehittämisohjelman Tekes- ja EU-rahoitteisessa hankkeessa yhteistyössä lukuisten yritysten sekä Jyväskylän, Oulun sekä Sendain yliopiston kanssa.

Lisätietoja
Projektipäällikkö Veli-Matti Nurkkala
Puh. +358 44 383 0247
veli-matti@athene-exergaming.com
http://athene-exergaming.com
http://facebook.com/AtheneSimulation
http://fibo.de