Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / KAMK:sta valmistui 129 uutta osaajaa

Uutisarkisto

KAMK:sta valmistui 129 uutta osaajaa

AGA_4580s_oparipalkitut_web.jpgOpinnäytetyöpalkitut (kuva: Pekka Agarth)
28.5.2014 15.00

Kajaanin ammattikorkeakoulun lukuvuoden päätösjuhlassa tutkintotodistuksen sai 129 uutta eri alojen osaajaa. Heistä 20 suoritti ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon. Valmistuneista 66 % oli työpaikka tiedossa heti valmistumisen jälkeen, ja heistä kaksi kolmasosaa työllistyy Kainuuseen. Juhlapuheen valmistujaisissa piti MIKESin ylijohtaja Timo Hirvi ja valmistuneen opiskelijan puheenvuoron käyttivät tietotekniikan insinööriksi valmistunut Tinja Paavoseppä sekä International Business –ohjelmasta valmistuva Nguyen Viet Hoa.

Palkinnot ansioituneista opinnäytetöistä Eira Salmensuo-Heikkiselle ja Henri Manniselle
Valmistujaisjuhlassa palkittiin Eira Salmensuo-Heikkisen ja Henri Mannisen opinnäytetyöt 500 euron stipendeillä. Salmensuo-Heikkinen valmistui tradenomiksi liiketalouden monimuotokoulutuksesta ja Manninen insinööriksi rakennustekniikan koulutuksesta.

Toimeksiantajan, Musiikkijuhla pro Sommelo ry:n puheenjohtaja Pekka Huttu-Hiltusen mukaan Eira Salmensuo-Heikkisen opinnäytetyö ”Brändin kehittäminen asiakastyytyväisyyden pohjalta – Case: Musiikkijuhla Sommelo” on arvokas kokonaisuus Musiikkijuhla Sommelon kehittämisessä. Sommelo on kansainvälinen kansanmusiikkifestivaali, joka järjestetään Kuhmossa ja Vienan Karjalassa. Opinnäytetyössään Salmensuo-Heikkinen keskittyi brändityön mallinnuksiin, palvelumuotoilun laadun ja brändin kehittämiseen työkaluna sekä asiakaskokemuksen kehittämiseen. Eira Salmensuo-Heikkinen toteutti kesällä 2013 kyselyn ja havainnointiin perustuvan aineiston keruun, joiden pohjalta hän mallinsi Musiikkijuhla Sommelon palvelun laadun ja brändin kehittämisen työkaluja.

Kajaanin ammattikorkeakoulun opinnäytetöiden arviointiraadin mukaan Henri Manninen perehtyi opinnäytetyössään ”CE- merkintäoikeuden hakeminen kantaviin teräsrakenteisiin ja –kokoonpanoihin” CE-merkintäoikeuden vaatimiin toimenpiteisiin perusteellisesti. Manninen yhdisteli hankkimaansa teoriatietoutta toimeksiantajan tuotantoon ja osoitti asiantuntijuutta analysoidessaan tutkimustietoa ja soveltaessaan sitä käytännön tilanteeseen. Opiskelijan työskentely oli johdonmukaista ja omatoimista ja vastasi kokonaisuudessaan toimeksiantajan asettamia tavoitteita. Opinnäytetyön tuloksena tilaajayritykselle saadaan haettua CE-merkintäoikeus, joka varmistaa konepajateollisen tuotannon tilaajayritykselle.

KAMK:n toiminta hyvällä tasolla korkeakoulusektorin muutoksista huolimatta
Rehtori Turo Kilpeläinen muistutti omassa puheenvuorossaan korkeakouluissa meneillään olevasta valtavasta rakenteellisesta, toiminnallisesta ja kulttuurisesta muutoksesta. KAMK:ssa muutokset on saatu toteutettua. Toiminnan tuloksellisuus on pysynyt hyvällä tasolla ja talous on tasapainossa. Tulevaisuuteen on syytä suhtautua rauhallisesti ja jatkaa hyvässä vauhdissa olevaa kehittämistyötä KAMK:n sisällä, alueellisesti, kansallisesti sekä kansainvälisesti. ”Yhteiskunnallinen tilanne pakottaa jokaisen pohtimaan omaa rooliaan osana suurempaa kokonaisuutta. Kansainvälisyys haastaa meidät ja osaamisemme uudella tavalla. Hyvän tuloskunnon lisäksi meidän tulee nähdä pitkälle tulevaisuuteen ollaksemme aktivinen ja uskottava kehittämisen moottori myös jatkossa” toteaa rehtori Kilpeläinen.

Lisätietoja
Turo Kilpeläinen, rehtori
Puh. 044 7101 600
email. turo.kilpelainen(at)kamk.fi