Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Liikunnanohjaajaopiskelijat edistämässä senioreiden tasapainoa

Uutisarkisto

Liikunnanohjaajaopiskelijat edistämässä senioreiden tasapainoa

4.9.2015 11.00

Kajaanin ammattikorkeakoulun liikunta-alan oppimisympäristö Myötätuuli järjestää senioreille Voima-tasapainoryhmän torstaisin klo 13-14. Voima-tasapainoryhmä aloittaa viikolla 39 ammattikorkeakoulun Kunnon Sykkeessä (Ketunpolku 1, Tieto 1, Kajaani).

Ryhmässä tehdään tasapainoharjoitteita ja lihaskuntoharjoitteissa hyödynnetään kehon painoa, kuntosalia unohtamatta. Ryhmän tavoitteena on lihasvoiman ja tasapainon kohentaminen, jotta toimintakyky säilyisi mahdollisimman pitkään. Ryhmässä liikkuminen edistää fyysisen hyvinvoinnin ohella myös sosiaalista hyvinvointia ja tuo iloisen mielen.

Ryhmä sopii kaiken kuntoisille senioreille ja harjoituksissa edetään kunkin oman kunnon mukaisesti. Kokoontumisia on syksyn aikana 6 kertaa. Ohjaajina toimivat kolmannen vuosikurssin liikunnanohjaajaopiskelijat, jotka suunnittelevat ja toteuttavat ryhmän toimintaa osana opintojaan. Ilmoittautumiset liikunnanohjaaja Sanna Pakkala-Juntuselle 16.9. mennessä puh. 044 7101 162 tai sanna.pakkala-juntunen(at)kamk.fi.

Joka kolmas yli 65 –vuotias kaatuu vähintään kerran vuodessa. Mitä enemmän tulee ikää, sitä yleisempiä kaatumistapaturmat ovat. Vaikka kaatumiset eivät välttämättä aiheutakaan isoja seurauksia, voi kaatuminen kuitenkin aiheuttaa pelkotilan, minkä johdosta toimintakyky voi heiketä sekä fyysinen ja sosiaalinen aktiivisuus kärsiä. Kaatumispelko voi pahimmillaan jopa olla este itsenäiselle elämälle. Kaatumistapaturmiin altistaa mm. heikentynyt toiminta- ja liikkumiskyky ja aiemmin kaatuneilla on yhä suurempi riski kaatua uudelleen. Kaatumista ehkäisevä liikuntaharjoittelu sisältää aina sekä tasapainokykyä että lihaskuntoa edistäviä harjoitteita.

Ilmoittautumiset ja lisätietoja:
Sanna Pakkala-Juntunen, liikunnanohjaaja
puh. 044 7101 162, sanna.pakkala-juntunen(at)kamk.fi