Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Kajaanin ammattikorkeakoulun YT-neuvottelut päätökseen

Uutisarkisto

Kajaanin ammattikorkeakoulun YT-neuvottelut päätökseen

13.10.2014 16.00

Kajaanin ammattikorkeakoulu (KAMK) satsaa irtisanomisten tai lomautusten sijaan tuloksen tekemisen edellytyksiin maanantaina päättyneillä YT-neuvotteluilla.

YT-prosessi käynnistettiin elokuun lopussa Opetus- ja kulttuuriministeriöltä kesällä saatujen rahoituslaskelmien perusteella. Ministeriön laskelmissa ilmenneen virheen korjauksen jälkeen KAMK:n perusrahoituksen leikkaus pieneni kolmannekseen ja tämä huomioitiin neuvotteluissa. Rahoitusleikkauksen ja kustannusnousujen yhteisvaikutuksesta KAMK:n ensi vuoden säästötarve on 500.000 euroa ja liikevaihto laskee arviolta noin 2,5 miljoonalla eurolla erityisesti hanketoiminnan laskusta johtuen.

YT-prosessin aikana käytiin henkilöstön kanssa laajaa keskustelua tulevaisuuden toiminta- ja tuloksentekoedellytyksistä. Tarvittavat säästöt päätettiin yhteisymmärryksessä toteuttaa toimintaa tehostamalla ilman irtisanomisia tai lomautuksia. Eläköitymisten ja määräaikaisuuksien päättymisten vaikutukset ja tehtävien täytöt arvioidaan tapauskohtaisesti.

Rehtori Turo Kilpeläisen mukaan KAMK:n edellisen ja kuluvan vuoden ennakoitu ylijäämä antavat liikkumavaraa ja takaavat kyvyn kattaa vuoden 2015 mahdollinen taloudellinen tappio. KAMK Oy:n hallituksen päätöksen mukaisesti ensi vuoden talousarvio laaditaan noin 100.000 euroa alijäämäiseksi.

Rehtori Turo Kilpeläinen on erityisen tyytyväinen henkilöstön vahvaan sitoutumiseen KAMK:n toiminnan kehittämiseen. " Vaikka ammattikorkeakoulujen tuloksiin perustuva rahoitusmalli tuo haasteita KAMK:lle, niin yhdessä ja yhteistyössä teemme oman tulevaisuutemme. Olemme nyt Suomen tuloksellisin ammattikorkeakoulu ja jatkossa tutkintosaanto, opintojen eteneminen, ulkoisen rahoituksen hankinta sekä resurssitehokkuus ovat oleellisen tärkeitä," hän muistuttaa.

Kilpeläinen korostaa samalla alueellisen yhteistyön suurta merkitystä ammattikorkeakoulun ja koko Kainuun koulutuksen kehittämisessä.

Lisätietoja:
Rehtori Turo Kilpeläinen, puh. 044 7101 600, turo.kilpelainen(at)kamk.fi