Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / RYE-hanke nuorten yrittäjyyttä tukemassa

Uutisarkisto

RYE-hanke nuorten yrittäjyyttä tukemassa

PakalenRYE_skotlanti.jpgKalle Pakalén Skotlannissa
29.10.2014 9.00

Kajaanin ammattikorkeakoulu on ollut mukana Rural Youth Entrepreneurship (RYE) –hankkeessa 2011 - 2014. Hanke on toiminut pilottiohjelmana, jonka aikana on kehitetty ja testattu nuorten yrittäjyyttä ja itsensä työllistämistä kehittävää toimintamallia. Hankkeen tavoitteina oli nuorten osallistaminen aktiivisella tavalla, kokemusten vaihtaminen, kansainvälisten verkostojen jakaminen sekä uusien työskentelytapojen ja teknologian hyödyntäminen. Pilotin keskiössä oli myös omien ja alueellisten vahvuuksien hyödyntäminen. Pilottiohjelman aikana hankkeessa on osallistettu yli 1 400 nuorta yli 60 eri tapahtumassa. Kaikkiaan toiminnan kautta käynnistettiin 33 start-up –yritystä ja 2 patenttia.

Kansainväliset verkostot ja kontaktit, joita hankkeen aikana on kehitetty, ovat osoittautuneet erittäin arvokkaiksi monille hankkeeseen osallistuneille nuorille yrittäjille. Eurooppa ja erityisesti pohjoiset ns. perifeeriset alueet tarvitsevat uusia yrittäjiä. Hankkeen konsepti on ollut rohkaista syrjäseutujen, jollaiseksi myös Kainuu lasketaan, nuoria tunnustelemaan ja kokeilemaan omaa potentiaaliaan yrittäjänä, ja tehdä se mahdollisimman lähestyttävällä tavalla.

RYE-hankkeessa olivat mukana Kajaanin ammattikorkeakoulun lisäksi Advantage Foundation ja Rural Development Council Pohjois-Irlannista sekä Qeqqata Business Council, Färsaarten yliopisto ja Innovaatiokeskus Grönlannista. Hankkeelle suunnitellaan jatkohanketta, joka keskittyy nuorten yritysten kansainvälisten mahdollisuuksien avaamiseen

RYE-hanke esillä NPP:n seminaarissa Skotlannissa

RYE on osa Northern Periphery Programme (NPP) – ohjelmaa. Skotlannissa Strathpefferissä järjestettiin syys-lokakuun vaihteessa NPP Cool North – seminaari, johon hankkeen projektipäällikkö Kalle Pakalén sai ainoana suomalaisena kutsun puhujaksi. Seminaarin noin 250 kutsuvierasta koostuivat pääasiassa NPP-alueen yliopistoista ja tärkeimmistä alueellisista toimijoista, EU-hankehallinnosta sekä NPP-maiden ministeriöiden edustajista.

Lisätietoja

Projektipäällikkö Kalle Pakalén
Puh. 044 329 8000, kalle.pakalen(at)kamk.fi