Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Kajaanin ammattikorkeakoulusta valmistuneelle Janne Kemppaiselle opinnäytetyöpalkinto

Uutisarkisto

Kajaanin ammattikorkeakoulusta valmistuneelle Janne Kemppaiselle opinnäytetyöpalkinto

15.1.2015 12.30

Insinööri Janne Kemppainen on saanut Riitta ja Jorma J. Takasen säätiön apurahan opinnäytetyöstään. Palkitsemissumma on 2000 euroa. Kemppaisen työ, "TIME-hitsausmenetelmän soveltuvuus ja kustannukset roottoreiden hitsauksessa", tehtiin Transtech Oy:lle.

Janne Kemppainen perehtyi työssään hitsausmenetelmiin sekä laski ja vertaili niiden kustannuksia. Lisäksi hän haastatteli asiaan liittyviä henkilöitä. Työhön liittyi myös koehitsauksia, joilla varmistettiin uuden menetelmän toimivuus roottoreiden hitsauksessa. Hitsaustulokset analysoitiin ja testattiin monipuolisesti. Kemppaisen työssä selvisi, että uusi menetelmä soveltuu roottoreiden hitsaukseen hyvin ja on edullisempi kuin nykyisin käytössä oleva menetelmä. Työssä tehdyt havainnot auttavat tilaajaa hitsausinvestointien suunnittelussa ja toteutuksessa. Työn ohjaajana toimi lehtori Mikko Heikkinen.

Kajaanin ammattikorkeakoulun insinööriopiskelijat ovat useamman kerran menestyneet Riitta ja Jorma J. Takasen säätiön opinnäytetyökilpailussa. Viimeksi vuonna 2013 palkittiin Antti Haapalaisen opinnäytetyö.

Säätiön opinnäytetyökilpailu

Riitta ja Jorma J. Takasen säätiö on perustettu vuonna 2004. Sen tarkoituksena on mm. elinkeinoelämän ja erityisesti teknologiateollisuuden osaamisen, kehittämisen sekä kansainvälisen kilpailukyvyn tukeminen ja edistäminen keskisessä ja pohjoisessa Suomessa.

Säätiö jakaa vuosittain opinnäytetyöpalkinnon, jota voivat tavoitella Lapin, Oulun, Kajaanin, Centria, Jyväskylän, Seinäjoen ja Vaasan ammattikorkeakoulujen tekniikan yksiköistä valmistuvat opiskelijat opinnäytetöillään. Jokaisesta mainitun ammattikorkeakoulun tekniikan yksiköstä voidaan lähettää säätiölle vuosittain yksi opettajakunnan valitsema työ, joista säätiö valitsee palkittavat työt. Palkinto myönnetään kalenterivuosittain enintään kymmenelle säätiön toimialaan kuuluvalle opinnäytetyölle.

Lisätietoja
Janne Kemppainen,
p. 040 843 0353
jakemppainen@gmail.com

Mikko Heikkinen, lehtori
p. 050 320 4210
mikko.heikkinen@kamk.fi