Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Rajan ylittävää matkailuyhteistyötä kehitetään Kostamuksessa ja Suomussalmella

Uutisarkisto

Rajan ylittävää matkailuyhteistyötä kehitetään Kostamuksessa ja Suomussalmella

5.12.2014 9.57

Kajaanin ammattikorkeakoulun hallinnoima White Road-hanke on kehittänyt rajan ylittävää matkailuyhteistyötä luomalla ohjelmapalvelu-tuotteita Kainuu-Koillismaa –alueella Suomessa ja Venäjän Karjalan pohjoisosissa. Tätä kautta edistetään alueen matkailullista vetovoimaa ja lisätään matkailijamääriä.

Hankkeen ensisijaisena kohderyhmänä ovat olleet matkailualan yrittäjät ja yritystoimintaa tukevat julkiset organisaatiot. White Road –hankkeessa on kehitetty ja osin luotu uusia korkeatasoisia ja modernin matkailijan näkökulmasta helposti hankittavia matkailutuotteita ja niiden yhdistelmiä. Rajan ylittävää yhteistyötä on syvennetty edistämällä yritysten välistä yhteistyötä niin tuotekehityksen kuin yhteismarkkinoinninkin saralla – tähän mennessä hankkeen toteuttamiin tapahtumiin on osallistunut jo yli 60 matkailualan yrityksen edustajia Venäjältä ja Suomesta. Hankkeen markkinointiponnistukset on suunnattu Etelä-Suomen, Venäjän (Moskova-Pietari) ja Keski-Euroopan markkinoille.

Kajaanin ammattikorkeakoulun (KAMK) hallinnoimassa ja Karelian ENPI CBC –ohjelmasta pääosin rahoitetussa White Road -hankkeessa on yhteensä 13 partneria; partnereista 5 on Suomesta, 7 Venäjältä ja 1 Alankomaista. Hankkeen toteutusaika on 30.10.2012 - 31.12.2014.

White Road –hankkeen loppuseminaari järjestetään Kajaanin Kaukametsässä 10.-11.12.2014. Seminaari jakaantuu kahden eri teeman ympärille. Ensimmäinen päivä keskittyy hankkeen toimintaan ja tuloksiin; toinen päivä rakentuu tulevan yhteistyön ympärille.

Tapahtuman ohjelma on liitteenä.

Lisätietoja hankkeesta ja tapahtumasta
projektipäällikkö Petri Muje
petri.muje(at)kamk.fi
puh. 044 7157 004