Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Ammatillisilla erikoistumisopinnoilla vastataan alueen osaamistarpeisiin

Uutisarkisto

Ammatillisilla erikoistumisopinnoilla vastataan alueen osaamistarpeisiin

28.10.2014 13.12

Aikuis- ja täydennyskoulutuspalvelut AIKOPA tarjoaa jälleen ensi vuonna useita ammatillisia erikoistumisopintoja. Koulutuksilla halutaan vastata nimenomaan Kainuun alueen osaamistarpeisiin. Ammatilliset erikoistumisopinnot on tarkoitettu opistoasteen tutkinnon, ammatillisen korkea-asteen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon suorittaneille. Hakukelpoisia ovat myös muutoin riittävät opiskeluvalmiudet hankkineet henkilöt. Koulutukset eivät johda tutkintoon, vaan ne ovat osaamista täydentäviä. Hakuaika ammatillisiin erikoistumisopintoihin on parasta aikaa menossa ja se päättyy 16.11.2014.

Liiketalouden puolelta tarjolla on henkilöstöresurssien hallintaan tähtäävät HR-osaajan opinnot ja mm. kirjanpidon ja palkkahallinnon tietoja ja taitoja syventävät taloushallinnon erikoistumisopinnot. Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalla tulossa ovat mielenterveys- ja päihdetyön erikoistumisopinnot sekä uutuutena hyvinvointivalmentajan opinnot, joissa osallistujat saavat valmiuksia edistää asiakkaidensa kokonaisvaltaista hyvinvointia huomioimalla terveysliikunnan, ravitsemuksen ja henkisen hyvinvoinnin osatekijät. Luovien työmenetelmien erikoistumisopinnot on suunnattu sosiaali- ja terveysalan, kasvatusalan tai muun soveltuvan alan ammattilaisille sekä kaikille luovista työmenetelmistä kiinnostuneille. Tekniikan alalta tarjolla ovat maa- ja kiviainesalan ammatilliset erikoistumisopinnot, joissa perehdytään erityisesti tierakentamiseen ja kiviaineksen tuotannon ketjuun.

Opinnot toteutetaan monimuoto-opetuksena ja ne voi suorittaa työn ohessa. Koulutusten hinnat vaihtelevat 250 - 330. Opintojen laajuudet ovat 30 - 40 opintopistettä. Koulutukset alkavat tammikuussa ja kestävät noin vuoden. Lisätietoa opinnoista ja hakemisesta löytyy osoitteesta www.aikopa.fi.